GABO İLLİAS 1 Eylül’de sezonu açıyor

Ağustos 30, 2023

GABO İLLİAS 1 Eylül’de sezonu açıyor

Geçtiğimiz tiyatro sezonunda prömiyer yapan Gabo İllias oyununun Eylül takvimi belli oldu. ‘Gabo İllias’ 1 Eylül saat 20.30’da Asmalı Sahne’de sezonu açarken; İlyas’ın Gabriel García Márquez’le buluşan ilginç hikayesi seyirci ile buluşmaya devam edecek.

Asmalı Sahne ve Monologlar Müzesi ortak yapımıyla hayata geçirilen oyunun yazarlığı Elçin Gürler’e aitken; yönetmenliğini Tamer Can Erkan, danışmanlığı ise Ahmet Sami Özbudak’a ait. Tek kişilik oyundaki İlyas karakterine de Lütfi Can Bulut hayat veriyor. Monologlar Müzesinden çıkan bu yeni metnin konusu da oldukça dikkat çekiyor.

29 yaşındaki bir Metro Güvenlik Görevlisi olan İlyas, yaşadıklarına rağmen hayallerine tutunan bir genç adam. Yerin beş kat altında görünür olmaya çalışırken babası saydığı Nobelli yazar Gabriel Garcia Marquez yani Gabo; İlyas’ın yolculuğu boyunca onu izleyecek, yol gösterecek ancak yerin altından yeryüzüne çıktığında İlyas bu dünyada hep yalnız olduğunu anlayacaktır.  İnsan ister Yozgat’ın bir köyünde ister İstanbul’da bir öğrenci yurdunda isterse Kolombiya’da bir kasabada olursa olsun karanlığın pençesindedir. Yozgat’tan Kolombiya’ya uzanan bir kompartımandan aidiyetsizlik, kaybolmuştuk ve ironiler üzerine eleştirel bir oyun Gabo İllias sıradan bir adamın aklından geçen sıra dışı şeylerin yolculuğuna çıkartıyor.

“Kimse aldatmasın kendini sakın, sanmasın ki daha uzun sürecek beklediği hayat, daha önce gördüklerinden. (…) Çünkü hepsi aynı hızla geçip gidecek.” Gabriel García Márquez

Gabo İllias’ın ironik hikayesi; 1/9/23 Eylül’de Asmalı Sahne’de sahnelenecek.  Biletler ve detaylı bilgi için tiyatrolar.com.tr’den bilgi edinebilir.

YAZAN: Elçin Gürler

YÖNETEN: Tamer Can Erkan 

OYNAYAN: Lütfi Can Bulut

PROJE DANIŞMANI: Ahmet Sami Özbudak 

YARDIMCI YÖNETMEN: Tamar Çıtak

IŞIK TASARIM: Kaan Eman

YAPIM: MONOLOGLAR MÜZESİ & ASMALI SAHNE

edebiyathaber.net (30 Ağustos 2023)

Yorum yapın