Ödüllü bir çocuk kitabı: “Duyuyorum”

Şubat 5, 2020

Ödüllü bir çocuk kitabı: “Duyuyorum”

Romana Romanyshyn ve Andriy Lesiv’in çocuklara yazdığı “Duyuyorum”, Nilay Kaya çevirisiyle Final Kültür Sanat Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Duymak ne demektir? Duyma duyumuz nasıl çalışır? Doğadaki her sesi duyabilir miyiz? Peki ya duyamazsak ne yaparız?

Romana Romanyshyn ve Andriy Lesiv bizi bu kitapta etrafımızı saran ses dünyasında küçük bir yolculuğa çıkarıyorlar. Duyma duyusunun bize neler verdiğine bakıp insanlığın duyma konusundaki becerilerine ve tarihine eğlenceli bir bakış atıyorlar.

Başta 2018 Bologna Ragazzi Kurgu Dışı Ödülü olmak üzere pek çok uluslararası ödül kazanan bu çalışma, hem bedenimizin yapabileceklerini keşfediyor hem de ses dünyamızın nimetlerine bir kapı açıyor.

Romana Romanyshyn, 1984 Ukrayna doğumlu. Lviv Ulusal Sanat Akademisi’nde eğitim gördü. Beraber çalıştığı Andriy Lesiv’le birlikte Agrafka sanat stüdyosunu kurdu. Çocuk kitapları yazıyor ve resimliyor. Bugüne kadar kitaplarıyla birçok uluslararası ödüle layık görülen Romanyshyn, hâlen Lviv, Ukrayna’da yaşıyor.

Andriy Lesiv, 1984 Ukrayna doğumlu. Beraber çalıştığı Romana Romanyshyn’le ortak çocuk kitapları yazıyor ve resimliyor, illüstrasyonlar yapıyor. Bugüne kadar birçok uluslar arası ödüle layık görüldü. Lviv Ulusal Sanat Akademisi mezunu olan Lesiv, Agrafka sanat stüdyosunun da kurucularından biri. Lviv, Ukrayna’da yaşıyor ve çalışıyor.

Kitaptan bir bölüm için>>>

edebiyathaber.net (5 Şubat 2020)

Yorum yapın