Meryem Ermeydan’dan “Arkadaşlık Serüvenleri” dizisi

Aralık 18, 2023

Meryem Ermeydan’dan “Arkadaşlık Serüvenleri” dizisi

Meryem Ermeydan’ın yazdığı, Filiz Mungan’ın resimlediği “Dizde Yara Yerde Bere” ve “En Değerli Hazinem”, “Arkadaşlık Serüvenleri” dizisi başlığıyla Altın Çocuk Kitapları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

DİZDE YARA YERDE BERE

Çinçilla ve Kızıl Sincap çok iyi arkadaşlardı. Ta ki Yaşlı Meşe’nin dalındaki bereyi görene kadar… 

İki arkadaş aynı şeyi, aynı anda istediğinde onu kimin alacağına nasıl verebilirler?

Göç eden kargalar, gökyüzünden düşen bir bere ve birbirlerine küsen iki dost… Kızıl Sincap ve Çinçilla, dostluklarına meydan okuyan bu mücadelede sorunlarını çözebilmek için taviz vermeyi öğrenmek zorunda kalıyor. Bakalım isteklerinin peşinden koşarken arkadaşlığın daha değerli olduğunu fark edebilecekler mi?

Dizde Yara Yerde Bere, paylaşamamanın getirdiği sorunların, arkadaşlıkta yaşanan küsüp barışmaların eğlenceli hikâyesidir.

EN DEĞERLİ HAZİNEM

“Yedi denizin tüm korsanları Son Ada’da toplandı.

Her birinin hayali en değerli hazineyi bulmaktı.

Define haritaları dağıtıldı ve yarış başladı.”

Son Ada’nın küçük korsanları Osman, Bircan, Gülcan, Volkan ve Hakan adanın her bir yanını karış karış ararlar. Buldukları her şeyi ortaya döktüklerinde herkesi bir umutsuzluk kaplar. Çünkü sandıklarının içi bomboştur ve haritaları yırtılmıştır. Üstelik yarışın bitmesine de de çok az kalmıştır. Acaba Korsan Osman ve arkadaşları şenlik gününe kadar en değerli hazineyi bulabilecekler mi?

En Değerli Hazinem, çocukların sürprizlerle dolu olduğunu, hayal güçlerini serbest bırakmanın önemini, birlikte keşfetmenin eğlenceli hallerini, arkadaşlığın gerçekte ne kadar güçlü ve paha biçilmez olduğunu anlatan sıcacık bir dostluk hikayesidir.

edebiyathaber.net (18 Aralık 2023)

Yorum yapın