Diyarbakır Kitap Fuarı başladı

Aralık 17, 2023

Diyarbakır Kitap Fuarı başladı

16-24 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Diyarbakır Kitap Fuarı, yapılan açılış konuşmalarıyla başladı. 9 gün sürecek fuarın açılışına DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTB Başkanı Engin Yeşil, Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu Murathan Mungan, 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Diyarbakır Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, çok sayıda yazar ve davetli katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Kaya, Diyarbakır’da Sivil Toplum Kuruluşları çalışmalarıyla kentin gelişmesine katkı koymaya çalıştıklarını ifade ederek, fuar organizasyonları bu çalışmalardan en önemlilerinden bir tanesi olduğunu söyledi. 3 yıl sonra Diyarbakır Kitap Fuarı’nı ziyaretçilerle buluşturduklarını belirten Kaya, “Kitap fuarları artık hem yayınevlerinin hem fuarcılık şirketlerinin ekonomik koşulları zorlayarak yapmak zorunda kaldıkları fuara dönüştü. Eylül Fuarcılık’la ile ilk fuarımızı düzenliyoruz. En son 2019 da düzenlediğimiz kitap fuarına 175 bin ziyaretçi geldi. Doğrusu bu fuardan beklentimiz oldukça yüksek ve bu fuar için hedefimiz 700 bin ziyaretçidir. Biz fuarlarımızı Mezopotamya Fuarcılık olarak düzenliyoruz. Diyarbakır markası ile değil bir bölge markası olarak tanımlayıp bölgenin tüm duyarlı kesimleri fuarcılıkla ilgili ilimizde misafir ediyoruz. Fuarımıza Onur Konuğu olmayı kabul eden Murathan Mungan’a teşekkür ediyorum. Bugünkü fuarımıza 120 yayınevi, 350 yazar söyleşi, panel, imza günü etkinlikleri ile katılacak. Diyarbakır’da Kitap Fuarı kültür şöleni gibi algılanır. Diyarbakır’da her türden yayına ilgi gösteren okuyucu kitlesi var. Fuar’ın düzenlenmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Daha sonra Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu Murathan Mungan ile 22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın selamlama konuşmasının ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. 

Kaynak: Gazete Duvar

Yorum yapın