Nur İçözü’den çocuklara Kurtuluş Savaşı’nın destansı hikayesi: “Umut Ekenler”

Kasım 20, 2019

Nur İçözü’den çocuklara Kurtuluş Savaşı’nın destansı hikayesi: “Umut Ekenler”

Nur İçözü’nün “Umut Ekenler” adlı romanı, 12 ve üzeri yaş grubu için Altın Kitaplar tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Nur İçözü’nün usta kaleminden Altın Kitaplar logosuyla çıkan “Umut Ekenler” Kurtuluş Savaşı’nın destansı hikayesini çocuklarla buluşturuyor!

Memleket yangın yeriydi. Genç yaşlı, kadın erkek demeden tüm toplum büyük bir kargaşanın eşiğinde, sahip olduğu her şeyi kaybetmek üzereydi. Düşman dört bir yanda, yıllarca komşu görünenler pusuda, asker yorgun, açlık kapıdaydı…

Tüm bunlara dur demenin vakti gelmiş de geçiyordu. Anneler, babalar, gençler, çocuklar ve yaşlılar millî mücadelenin korkmaz bir neferi olarak vatanı korumak, düşmanları ülkeden kovmak ve özgür bir gelecek uğruna o büyük önderin, Mustafa Kemal’in peşinden gitmeye hazırlanıyordu. Nice Mustafalar, Osmanlar, Aliler, Kemaller, Gazi Dedeler, Hatice Kadınlar vardı bu mücadelenin kilometre taşlarında.

Onlar umut ektiler, ışık oldular, can verdiler. Sokaklarda özgürce koşalım, rahatça uyuyalım, vatan toprağına bir tek düşman ayağı basmasın diye.

Umut Ekenler, işte o destanı yazanların hikâyesidir.

Yazar Hakkında

1948 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından, Hayat Yayınları yazı işleri ailesine katıldı. Bir süre sonra Doğan Kardeş dergisini yönetmeye başladı. Daha sonra Tay Yayınlarında, Walt Disney yayın grubuna ait dergilerin yayım çalışmalarında bulundu. Tercüman gazetesi ailesine yazı işleri müdürü olarak katıldı. Bulvar gazetesine kadın ve sağlık konulu sayfalar hazırladı. Emekliye ayrıldıktan sonra, meslek yaşamına Milliyet gazetesi dergi grubunda devam etti. Milliyet Kardeş dergisinin yayın danışmanlığını yaptı. Milliyet ve Radikal gazetelerinde sanat yazıları yazdı. Bazı dergilerde yazı işleri müdürlüğü yaptı.

edebiyathaber.net (20 Kasım 2019)

Yorum yapın