Notos’un bu sayısını Ahmet Ümit hazırladı!

Mayıs 29, 2014

Notos’un bu sayısını Ahmet Ümit hazırladı!

NOTOS 46 kapak2Edebiyatımızın önde gelen dergilerinden Notos, bugüne dek pek alışılmamış bir tasarıyı gerçekleştirdi ve bu sayının tamamının hazırlanmasını bir yazara, Ahmet Ümit’e önerdi.

Ahmet Ümit’e bu düşünce iletildiğinde, kapaktan içine, ne isterse yapabileceği söylendi. Özetle, bu sayıyı yalnızca kendisi hazırlasın istendi. O da öneriye sıcak baktı ve doğal olarak bu sayının konusunu “Polisiye Edebiyat” olarak belirledi.

Notos artık bu uygulamayı her yıl bir yazarla sürdürecek.

Polisiye Edebiyat okumalarına katkıda bulunmak için hazırlanan dosyada Ahmet Ümit, Seval Şahin, Erol Üyepazarcı, G.K. Chesterton, Tzvetan Todorov, Selim İleri, Çağatay Yaşmut, Esmahan Aykol, Çağlayan Çevik, Rıza Kıraç, Murat Yetkin ve Armağan Tunaboylu’nun yazıları, Celil Oker’in de bir Remzi Ünal hikâyesi yer alıyor. Dosya Seda Mit’in resimleri ve Erol Üyepazarcı’nın değerli arşivinden çıkan kitap kapaklarıyla bir arşiv niteliğinde tamamlanıyor.

Notos’un bu sayısında Slavoj Žižek ile yapılmış bir söyleşi yer alıyor. Slavoj Žižek zamanımızın entelektüellerinden. Entelektüelin görevi kriz çıkarmaktır önermesinin karşılıklarından. Kışkırtıcı. Özgün. Önemli bir söyleşi.

Bir Yazarın Seçtikleri bölümünde Burcu Aktaş okurların ve yeni yazarların okumasını zorunlu gördüğü kitapları; Figen Şakacı de en çok etkilendiği yazarı nedenleriyle birlikte Notos’a anlatıyor.

Mehmet Anıl, Derviş Şentekin ve Özlem Akıncı kısa sorulara kısa yanıtlarla kendi yazarlık serüvenlerini ve yayımlanan son kitaplarını anlatıyor.

edebiyathaber.net (29 Mayıs 2014)

Yorum yapın