Normal ya da mükemmel diye bir şey yoktur: “Kelebek Zihinli Çocuk”

Nisan 16, 2021

Normal ya da mükemmel diye bir şey yoktur: “Kelebek Zihinli Çocuk”

Victoria Williamson’ın “Kelebek Zihinli Çocuk” adlı kitabı Genç Timaş etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Belki normal ya da mükemmel diye bir şey yoktur ve belki de mutlu sonlar farklı şekillerde de olur.”

DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) ve mükemmeliyetçilik hakkında dikkatli ve yumuşak bir dille yazılmış, okuru bu konularda bilgilendirerek empati duygusu da kazandıran ama aynı zamanda eğlenceli anlatımıyla sizi peşinden sürükleyen bir eser.

Jamie’nin tek dileği normal olmak. Fakat dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ona beyninde kelebekler uçuşurmuş gibi hissettiriyor.
Elin’in tek dileğiyse mükemmel olmak. Ancak o zaman ailesinin yeniden bir araya geleceğine inanıyor. Jamie ve Elin’in hayatları ummadıkları bir anda ve beklemedikleri bir yerde kesiştiğinde ikisinin de hayatı baştan aşağı değişiyor ve sürpriz sonlu bir masala dönüşüyor. 

DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) ve mükemmeliyetçilik hakkında dikkatli ve yumuşak bir dille yazılmış, okuru bu konularda bilgilendirirken empati duygusu da kazandıran örnek bir eser.

“Acı veren bir gerçeklikle yazılan fakat umudu da unutmayan bir yapıt.”
– Kirkus Starred Review

“Gerçekten olağanüstü. İki farklı anlatıcıdan dinlediğimiz, samimiyetle kaleme alınmış, empati ve duygu yüklü, üstün bir hikâye anlatımı. Zamane çocuklarının bu kitaptan öğrenecekleri çok şey var. Okurken cidden yüreğim sızladı. Mutlaka ama mutlaka okunmalı.”

– Scott Evans, The Reader Teacher

Kitaptan Alıntılar:

“Üç gün sonra babam çantalarını toplayıp gitti ve kanatlarımla mavi yaz göğünü de yanına almış gibi hissettim. Onsuz ben artık kelebek değildim. Bir yaprağa elimden geldiğince sıkı tutunan ve düşmemeye çalışan bir tırtıldım.”

Victoria Williamson

Victoria Williamson, Afrika’dan Uzak Doğu’ya pek çok farklı dilden çocukla buluşmuş bir öğretmen ve çocuk kitapları yazarıdır. Yazar, lisansını Çince alanında tamamladıktan sonra yüksek lisansını özel gereksinimli çocukların eğitimi üzerine yapmıştır. Kitaplarını seyahatleri sırasında tanıştığı çocuklardan ilham alarak kaleme almaktadır. Williamson’ın en büyük tutkusu, dünyanın neresinden olursa olsun, kitaplarını okuyan her çocuğun kendini başkarakterin yerinde hayal edebileceği, kendini bir romanın kahramanı gibi hissedebileceği hikâyeler yazabilmektir.

edebiyathaber.net (16 Nisan 2021)

Yorum yapın