Netflix Türkiye’den yazarlar için proje

Eylül 8, 2022

Netflix Türkiye’den yazarlar için proje

Türkiye’nin kreatif endüstrisini geliştirmek amacıyla çeşitli projeler hayata geçiren Netflix Grow Creative ekibi, Series Lab projesi ile senaryo yazarlarına ve yazar adaylarına yazarlık becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler vermeye hazırlanıyor. 

Uluslararası dizi/film endüstrisi profesyonellerinin mentorluk yapacağı, 1 Kasım’da başlayacak ve beş ay sürecek eğitimlere Netflix yöneticileri de eşlik edecek. Netflix Türkiye’nin Tatino Films ve Impact Hub iş birliği ile gerçekleştirdiği Series Lab projesine başvurular 25 Eylül’e kadar devam edecek.

Netflix Series Lab için geri sayım başladı!

Türk kreatif endüstrisini desteklemeyi sürdüren Netflix Türkiye, Tatino Films ve Impact Hub iş birliği ile “Netflix Series Lab” projesini hayata geçiriyor. Projenin amacı, dizi yazarlığı alanında kariyerini geliştirmek isteyen yaratıcıları içerik geliştirme aşamasında uygulamalı eğitimlerle desteklemek ve ana fikirden ilk bölümün taslak senaryosuna kadar olan kreatif sürece enerji katmak olacak. Uluslararası dizi/film endüstrisi profesyonellerinin beş ay boyunca eğitimler vereceği ve mentorluk yapacağı projenin son başvuru tarihi 25 Eylül. Bugün itibariyle başlayan başvurular Impact Hub’ın web sitesi üzerinden yapılıyor. 1 Kasım’da başlayacak eğitimler 28 Şubat’a kadar devam edecek.

Eğitimlerin odağında “dünyada en çok izlenen Netflix dizileri” olacak

Türk kreatif endüstrisine dünya çapında destek vermek amacıyla Series Lab projesini hayata geçiren Netflix Türkiye, beş ay sürecek uygulamalı eğitimlerle senaryo yazarlarının Netflix’in dünyada en çok izlenen dizi formatlarına en iyi şekilde uyum sağlamalarına odaklanacak. Series Lab, izleyicilerin ilgisini çekecek diziler yazma konusunda katılımcıları geliştirmeyi, onları uygulamalı ve birebir eğitimlerle destekleyerek proje geliştirme sürecinden uygulamaya koyma aşamasına kadar onlara rehberlik edecek. Katılımcılar eğitimler boyunca global dizi sektöründeki trendler hakkında güncel bilgi sahibi olurken dünyanın farklı coğrafyalarından izleyicilerin ihtiyaçlarını anlama noktasında deneyim kazanacaklar.  

Uluslararası dizi/film sektörünün önde gelen isimleriyle tanışma fırsatı

Netflix Series Lab ilk etapta yüz yüze gerçekleşecek 5 günlük yoğun atölye çalışmalarının ardından üç aylık online eğitimlerle devam edecek. Ardından Netflix yöneticilerinden oluşan bir gruba projelerini birebir sunma imkanına sahip olacak olan katılımcılar çok farklı ülkelerin yaratıcı endüstrilerinden mentorlar eşliğinde üç haftalık özel bir eğitim daha alacaklar. Proje, katılımcılara Netflix’in içerik geliştirme, sunma ve gerçekleştirme süreçlerini anlamanın yanı sıra dünyadaki yaratıcı endüstriden üst düzey isimlerle tanışma fırsatı sunacak.  

edebiyathaber.net (8 Eylül 2022)

Yorum yapın