Neruda’nın Postacısı’nın yazarı Antonio Skármeta’dan “Gökkuşağı Günleri”

Ocak 16, 2015

Neruda’nın Postacısı’nın yazarı Antonio Skármeta’dan “Gökkuşağı Günleri”

Gökkusagi Günleri-kapakPostacı filmine konu olan Neruda’nın Postacısı’nın yazarı Antonio Skármeta’dan, diktatörlük günlerine dair çarpıcı bir roman olan “Gökkuşağı Günleri” Kırmızı Kedi Yayınları etiketiyle raflarda.

Şili’de, General Augusto Pinochet dönemi.

Bir felsefe öğretmeninin oğlu olan lise öğrencisi Nico, sınıfta ders anlatan babasının Pinochet’nin dikta rejimince acımasızca tutuklanmasına tanık olur. Nico’nun sevgilisinin babası olan Bettini, aynı zamanda Nico’nun babasının en yakın arkadaşıdır ve rejim tarafından işkence edilip kara listeye alınmış sol görüşlü bir reklamcıdır.

Bettini son derece tuhaf bir taleple karşılaşır: İçişleri Bakanı, ülkenin kaderini belirleyecek referandumda ondan “Pinochet’ye Evet” kampanyasını yürütmesini istemektedir. Ama bu tekliften saatler sonra bu kez 16 fraksiyondan oluşan muhalefet cephesi de kendisine “Pinochet’ye Hayır” kampanyasını yürütmesi teklifiyle gelir.

Maddi-manevi güç durumda olan Bettini, Pinochet diktasının sunduğu cezbedici ücretle ilkeleri arasındaki bir yol ayrımındadır.

Gökkuşağı Günleri’yle Planeta-Casamérica ödülünü 2011 yılında kazanan, Şili Ulusal Edebiyat Ödülü sahibi ünlü yazar Antonio Skármeta, bir diktatörün demir yumruğu altında inleyen Şili’nin içine düştüğü karanlığı ve bu karanlığın içinde çıkış yolu arayan gençliğin buhranlarını Latin Amerika edebiyatına özgü hayat dolu bir dille anlatıyor.

edebiyathaber.net (16 Ocak 2015)

Yorum yapın