“Çocuklarda 20 Psikolojik Problem ve Çözümü” raflarda

Temmuz 5, 2023

“Çocuklarda 20 Psikolojik Problem ve Çözümü” raflarda

Fazilet Seyitoğlu’nun “Çocuklarda 20 Psikolojik Problem ve Çözümü” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Günümüz çocuklarını anlamak da onlarla anlaşmak da zor bir mesele… Peki, bildiğimiz dünyanın dışında algıları ve kendilerine özgü davranış kalıplarıyla yetişkinler tarafından “sorunlu” olarak etiketlenen bu çocuklarla yaşamı paylaşmanın yollarını nasıl bulacağız? 

Uzman Klinik Psikolog Fazilet Seyitoğlu, bu kitabında klinik tecrübelerine dayanarak, yaşamın içinden örneklerle günümüz çocuklarının ve ebeveynlerinin sorunlarına işaret ediyor ve en temel çözüm önerilerini sunuyor. 

“Çocuğun ruh sağlığı sorunu olan bir duygusal hız treninde yardıma ve umuda ihtiyaç duyduğunuzda buradaki çözüm önerilerinin faydalı olması dileğiyle…”

Arka Kapak Yazısı:

Hayatın ve tedavinin içinden yaşayan örneklerle…

Onlar, tam anlamıyla “zamane” çocukları.

Onlarınki anne babalarının çocukluklarına benzemiyor.

Onların dünyası cep telefonlarının, bilgisayarların hâkim olduğu bir dünya.

Onlar düşe kalka büyümüyorlar, tozu toprağı bilmiyorlar.

Başları hiperaktiviteyle fena halde dertte, fobileri var, narsisizmden mustaripler, daha yalnız büyüyorlar, okula gitmek, arkadaş edinmek onlar için daha zor.

Onlar, çoğunlukla “problemli” çocuklar. Anne babaları ise daha çok şey bilseler de geleneğin bilgeliğinden kopuyorlar. “Biz görmedik onlar görsün” derken ölçüyü kaçırıyorlar.

Uzman Klinik Psikolog Fazilet Seyitoğlu, uzun yıllara dayanan klinik deneyimlerini aktardığı bu kitabında, “zamane” çocuklarının ve anne babaların problemlerini teşhis ediyor, anne babalara, davranışa yönelik çok temel yaklaşımlarla çözüm önerileri sunuyor.

Yazar Hakkında:

Fazilet Seyitoğlu, 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden onur derecesiyle mezun oldu. 1996-1997 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Bölümü’nde gönüllü olarak bulundu. Lisans eğitiminden sonra okulöncesi eğitim kurumu psikoloğu ve yöneticisi, okulöncesi kitapları yayın danışmanı, ilköğretim ve lisede okul psikoloğu olarak çalıştı. Fazilet Seyitoğlu klinik psikoloji alanındaki uzmanlığını, Kalyoncu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ö. Mücahit Öztürk danışmanlığında “Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Olan 8-15 Yaş Arası Bir Grup Çocukta Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu Alt Tipleri ile Anksiyete Bozuklukları Alt Tipleri Belirtilerinin Birlikteliği” konulu tezi ile tamamlamıştır. 

Şu an kurucusu olduğu My Family Psikoterapi Gelişim Danışmanlık Merkezi’nde çocuk, ergen ve yetişkinlere yönelik bireysel psikoterapiler yürütmektedir. Bilişsel Davranışçı Terapi, Kabul ve Kararlılık Terapisi ve Diyalektik Davranış Terapisi uygulamaktadır. Çocuk, ergen ve yetişkinlere yönelik grup terapisi çalışmaları, anne baba destek grupları, okullara yönelik seminerler düzenlemekte, üniversitelerde psikoloji bölümü öğrencilerine öğretim üyesi olarak ders vermekte ve süpervizörlük yapmaktadır. Türk Psikologlar Derneği ve Bilişsel Davranışçı Terapileri Derneği üyesi olan Seyitoğlu, psikoterapistliğin yanı sıra çocuk, ergen ve yetişkin psikolojisi üzerine yazılar ve çocuk hikâyeleri yazmaktadır. Gazete ve dergilerde birçok makalesi yayımlanmıştır. Çocuk Anne Babasından Ne İster, Melike’nin Maceraları, Aktivitelerle Duygu Eğitimi Seti, Yusuf’un Maceraları, Karnı Tok Ruhu Aç Çocuklar ve Bırakın Çocuklarınız Sıkılsın adlı kitapları yayımlanmıştır.

Yazarın Yayınevimizden Çıkan Diğer Kitapları:

Bırakın Çocuklarınız Sıkılsın

Karnı Tok Ruhu Aç Çocuklar

edebiyathaber.net (5 Temmuz 2023)

Yorum yapın