Necati Tosuner’in son romanı Korkağın Türküsü yayımlandı!

Şubat 27, 2014

Necati Tosuner’in son romanı Korkağın Türküsü yayımlandı!

Korkagin-Turkusu_173096_1Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları yazarlıkta 50 yılı geride bırakmış, ülkemizin en seçkin edebiyat ödüllerini kazanmış Necati Tosuner’in son romanı Korkağın Türküsü yayımlandı.

Korkağın Türküsü, yazarın 2008’de Attilâ İlhan Roman Ödülü’nü kazanan Kasırganın Gözü ve 2012’de yayımlanan Susmak Nasıl da Yoruyor İnsanı! adlı romanlarıyla birlikte bir üçleme oluşturuyor. 

“Cenneti cennet yapan nedir?” diye soruyor usta yazar Necati Tosuner son romanı Korkağın Türküsü’nde. Hemen ardından yanıtını kendisi veriyor: “Cenneti cennet yapan cehennemdir.”

Korkağın Türküsü, olayların zihindeki izdüşümlerinin insan ruhundaki yansımalarına ayna tutuyor. Bu roman bir kaçıştan daha çok, kişinin özlediği kendisine kavuşmasının kayıtlarını tutuyor, yazarın yöneldiği yeni üslup ise bu kavuşmayı derin duyusal bir şölene dönüştürüyor.

Yazar Hakkında:

İlk öykü kitabı Özgürlük Masalı 1965’te çıkan Necati Tosuner’in ilk romanı Sancı.. Sancı 1977 yılında yayımlandı. 1972’de kaleme aldığı Kambur’da yer alan “İki Gün” adlı öyküsüyle TRT 1971 Sanat Ödülleri Yarışması’nda başarı ödülüne layık bulunan yazar, “Armağan” adlı öyküsüyle 1997’de Haldun Taner Öykü Ödülü’nü, Güneş Giderken’le 1999’da Sait Faik Hikâye Armağanı’nı ve üçlemenin ilk kitabı olan Kasırganın Gözü’yle 2008’de Attilâ İlhan Roman Ödülü’nü kazandı. Yazar aynı zamanda bu yıl, edebiyat dalında 21.Troya Kültür-Sanat Ödülü’ne layık görülmüştür. 

Kitaptan:

Hey!

Cenneti cennet yapan nedir?…

Cenneti cennet yapan cehennemdir.

Bir çift söz…

Geç kalınmış olduğunda, o son çırpınışlar da boşa çırpınışlar olarak kalacak.

Bir çift söz…

Düşünmesi bile ürkünç.

“Yine de umut!”

Kim bunu söyleyen?…

Kim?…

“Yine de umut!” diyen.

Yoksa yok mu bir söyleyen!…

edebiyathaber.net (27 Şubat 2014)

Yorum yapın