Peyniraltı Edebiyatı Dergisi birinci yaşını Marquis de Sade ve sadizm sayısı ile kutluyor!

Şubat 27, 2014

Peyniraltı Edebiyatı Dergisi birinci yaşını Marquis de Sade ve sadizm sayısı ile kutluyor!

PE_Mart_KapakMart 2013’te yayın hayatına başlayan Peyniraltı Edebiyatı Dergisi birinci yaşını Marquis de Sade ve sadizm sayısı ile kutluyor!

İlk sayısını Albert Camus’ye ithaf eden aylık edebiyat dergisi, bir yıl boyunca Camus, Tomris Uyar, Yusuf Atılgan, Cemal Süreya ve Gezi, Bukowski, Salinger, Gogol, Oğuz Atay, Richard Brautigan, Marguerite Yourcenar ve Dante sayılarıyla beğeni toplamıştı. Dergi 1. yıl sayısını Marquis de Sade’a ithaf ederken, Albert Camus’nün “Ça m’est egal” sözüyle biraz oynayarak “Bizce bir!” şeklinde değiştiriyor.

De Sade sayısında; Ulvi Yaman yazarı ve sadizm kavramını tüm yönleriyle ele alırken Sevin Okyay yazara başka bir açıdan –beyazperdeden- bakıyor ve “Sinemada Sade”ı yazıyor.

İsrailli yazar Etgar Keret , “Rahamim Ve Solucan Adam: Kötü Bir Öykü” ile Marquis de Sade sayısına Avi Pardo çevirisiyle dahil oluyor.

Apartman Boşluğu, Rüya Günlüğü, Ben Tek Siz Hepiniz kitaplarının yazarı Hakan Bıçakcı da “Hep Berabere” öyküsü ile dergide yer alıyor.

Derginin 1. Yılında öykü, şiir ve çizimleriyle bulunan diğer isimler: Selim Bektaş, Aytaç Ars, Erhan Cihangiroğlu, Yi Xiao Chen, Ece Apaydın, Ufuk Usta, Arif Erguvan, Kerem Görkem, Tolga Özen, Nilay Eşli, Osman Utku, Erik Svetoft, Taha Sertaç Gezer, Ümit Kılıç, Çağatay Demir, Uğur Uçkıran, Koray Koral, Fatıma Çoşkun, Görkem Soytürk, Özlem Özbek, Engin Yazan, Mehmet Karaca, Emin Ünlü, Mehmet Tutlu

edebiyathaber.net (27 Şubat 2014)

Yorum yapın