“Nazım’ın Kanatları” belgeseli Türkiye prömiyerini yapıyor

Nisan 12, 2019

“Nazım’ın Kanatları” belgeseli Türkiye prömiyerini yapıyor

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen, Ankara Uluslararası Film Festivali’nin 30’uncusu 18-28 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak. Festivalde “Nazım’ın Kanatları” belgeseli Türkiye prömiyerini yapacak.

Ankara Uluslararası Film Festivali 18 Nisan’da MEB Şura salonunda yapılacak açılış töreniyle başlıyor. Biletleri 6 Nisan’da satışa çıkan festivalde pek çok film Türkiye ve Ankara prömiyerlerini yapacak. Geçtiğimiz yıl, Sabahattin Ali belgeseli ile Ankara seyircisinin büyük ilgisini gören Nebil Özgentürk, bu yıl da Nazım Hikmet’in hayatının çok bilinmeyen bir dönemini ele alan Nazım’ın Kanatları belgeseli ile Türkiye prömiyerini Ankara Uluslararası Film Festivalinde yapıyor. 23 Nisan Salı günü 16.30’da  Büyülü Fener Kızılay sinemasında gösterilecek belgeselin ardından yönetmen Nebil Özgentürk’ün yanı sıra belgesel filmin kahramanlarından Arif Keskiner, Melih Güneş, Sevgi Divitçioğlu’yla söyleşi yapılacak.

Festivalde Türkiye ve Ankara prömiyerlerini yapacak bazı filmlerin de özel gösterimleri yapılacak. Emin Alper’in Berlin Film Festivali, ana yarışmasına katılan Kız Kardeşler filmi, Ankaralı seyirci ile ilk kez buluşmayı bekliyor. Usta sinemacı Biket İlhan’ın merakla beklenen Hilal-i Ahmer Hanımlar Merkezi, Kurtuluş Özgen ve Hasan Özgen’in Aynı Evin Çocukları ve Aylin Kuryel ve Fırat Yücel’in Baştan Başa filmleri de özel gösterimler kapsamında seyirci karşısına çıkacak. Ayrıca film ve müzikseverlerin merakla beklediği Leyla Gencer: La Diva Turca filmi de festival programına son anda eklendi. Bu bölümde yer alan filmlerin yönetmenleri ya da film ekipleri ile gerçekleştirilecek söyleşiler de festival kapsamında yer alacak.

Festival Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda

Ankara Uluslararası Film Festivali’nin bu yılki gösterimleri Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda yapılacak. FESTİLAB bölümünde yer alan söyleşi, atölye çalışmaları ve özel etkinlikler ise Karikatür Atölyesi ve Mülkiyeliler Birliği’nde yapılacak.

Festival biletleri satışta

Ankara Uluslararası Film Festivali biletleri Büyülü Fener Kızılay Sineması gişelerden ve biletinial.com adresinden satın alınabilir.

30. Ankara Film Festivali bu yıl 40’ın üzerinde kurumun desteğiyle gerçekleşecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yıl da festivalimize destek veriyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Çankaya Belediyesi, Goethe Institut, Akfen Holding, Ankara Sanayi Odası ve TED Ankara Koleji de festivalimize kurumsal destek sağlıyor.

Sosyal medyada festival

Ankara Uluslararası Film Festivaline ilişkin tüm gelişmeleri sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

facebook.com/ankarauff/

twitter.com/ankarauff/

instagram.com/ankarauff/

#AUFF2019

edebiyathaber.net (12 Nisan 2019)

Yorum yapın