Nâzım Hikmet’in 121. doğum yılı etkinlikleri 15 Ocak’ta

Aralık 13, 2022

Nâzım Hikmet’in 121. doğum yılı etkinlikleri 15 Ocak’ta

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, evrensel değerimiz Nâzım Hikmet’in 121. doğum yılını 15 Ocak’ta çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

Artık gelenekselleşen ilk etkinlik Sarıyer Belediyesi’nce 15 Ocak pazar günü şairin Türkiye’den ayrıldığı son nokta olan Tarabya Oteli önünde Boğaz’a karanfiller atılmasıyla gerçekleşecek. Burada yapılacak konuşma ve şiir okumalarının ardından Sarıyer Belediyesi’nin motoru yolcularıyla Boğaz’a açılacak. Motordaki etkinlik şiir ve müzik dinletileriyle sürecek.

Saat 15.00’de Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi önündeki Nâzım Hikmet heykeline karanfiller bırakılacak. 15:30’da kültür merkezi salonunda başlayacak etkinlikte Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Genel Sekreteri Turgay Fişekçi ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in açılış konuşmalarının ardından Can Dündar’ın yönettiği Nâzım Hikmet’in Kamerası adlı belgesel gösterilecek. Ünlü tiyatro sanatçıları Vahide Perçin, Altan Gördüm ve Taner Barlas’ın okuyacağı şiirlere Damla Ürk danslarıyla katılacak. Etkinlik Cahit Berkay (Moğollar) ve Emrah Karaca’nın konseriyle sona erecek.

İzmir’de 15 Ocak pazar saat 20.00’de, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkez Büyük Salonda Dr. Naci  Hasanefendi yönetiminde yapılacak gecede Rutkay Aziz, Mazlum Çimen, Satatis Ülkeroğlu, Theodora Zikou, Fotini Triandafillou, Tomris Çetinel, Yasemin Şimsek Tüzün, Eylem Pelit ve Turgay Güzelcan iki şairin şiirlerini ve şiirlerinden yapılmış müzik parçalarını seslendirecekler. 

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Cumhuriyet’in 100. Yılı adına iki proje yürütüyor. Nâzım Hikmet’in eserinden yola çıkarak şairin doğumunun 121. yılına hitaben “Memleketimden İnsan Manzaraları Fotoğraf Yarışması” düzenleyecek. 2002 yılında yapılan Uluslararası Nâzım Hikmet Sempozyumu’nun ikincisini 8-9 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirecek. 

edebiyathaber.net (13 Ocak 2023)

Yorum yapın