Natama dergisinin yeni sayısı yayımlandı

Mayıs 4, 2023

Natama dergisinin yeni sayısı yayımlandı

Natama Nisan – Eylül 2023 birleşik sayısı olarak raflarda yerini aldı.

Tanıtım bülteninden:

Sabit Kemal Bayıldıran, Yahya Kemal’i değerlendirdiği yazı serisine “Yahya Kemal’i ‘resmi ideoloji’ açısından okumak” başlıklı yazısıyla bu sayıda devam ediyor. Bu sefer odakta Yahya Kemal’in resmi ideoloji ile ilişkisi var.

Ümit Güçlü ise şiir, şair ve şiir tarihi arasındaki ilişkiyi post-truth örneklemeleriyle “Hakikat sonrası şiir (1): Kanı sulandırmak” yazısında irdeliyor. Şairin kendi dönemi kadar şiir tarihine de eğilmesi, ondan beslenmesi, ona borcunu ödemesi vurgusu öne çıkıyor.

Gökhan Bakar “Araziyi Düzleştirmek: Gülten Akın Şiirinde Ortaklığın İnşası” üzerine kitabın yazarı Hasan Turgut’la söyleşti. Gülten Akın şiiriyle ilgili ilginç tespitlerin yer aldığı söyleşinin güzergâhını şiir, sosyoloji ve tarih şekillendiriyor.

Bu sayının çeviri dosyası konuğu Amerikalı şair Amiri Baraka. Şaire dair bir değerlendirme yazısıyla açılan dosya Baraka’nın şiirlerinden Özge Özbek’in yaptığı çevirilerle bir şiir seçkisi de sunuyor.

Natama bu sayının görsel dosya sayfalarında Cem Sorguç’u ağırlıyor. Yakın zaman önce yıkılan Karaköy Katlı Otoparkı’ndan görsellerle oluşturulan dosyanın adı umut verici bir cümle “Bu da Geçer Ya Hû”.

Kitap değerlendirmelerinde Canan Yaka “Kendine mesafe alan şiirin gerçekliği” başlıklı yazısında Sena Türkmen’in “II. Kambises Taktiği” kitabını, Enis Akın “Önce Şiir Olmak” adlı yazısındaysa Süreyyya Evren’in “Houdini’den Sonra Ölüm” kitabını değerlendirdi.

Bu sayının şairleri Aysu Akcan, Betül Tarıman, Emin Metin, Gökhan Bakar, Murat Çelik­­­, Canan Yaka, Enis Akın, Betül Aydın, Mehmet Öztek, Ercan y Yılmaz, Ersun Çıplak, Ali Aydemir, Ümit Güçlü, e. irem az, Hasan Rua, İsmail Güney Yılmaz, Yusuf Koşal, Oğuzhan Kayacan ve Umut Cemal.

Natama Nerelerde: 

https://www.shopier.com/ShowProductNew/products.php?id=17334367

Natama 38-39.Sayı Nisan-Mayıs 2023 (dergikapinda.com)

Odak Kitap satış noktaları

Kadıköy Mephisto, Beşiktaş Mephisto, Beyoğlu Mephisto/ İstanbul

Robinson, Beyoğlu/ İstanbul

Pandora, Beyoğlu/ İstanbul

Ganya Sahaf, Kadıköy/ İstanbul

Kitapsan Kitabevi, Karahan Kitabevi/ Adana

Kitapsan Kitabevi / Mersin

Dost Kitabevi/ Ankara

Yakın Kitabevi/ İzmir

Leylim Kitap Kafe/ Ağrı

Kitapkurdu Sahaf/ Antalya

Fahrenheit 451, Eskişehir

Adımlar, Eskişehir

Gölge, Çanakkale

Moz Art Kültür Kafe, Urfa

edebiyathaber.net (4 Mayıs 2023)

Yorum yapın