Mustafa Hoş’tan yeni kitap “Leş: İnsan Yaşarken Ancak Bu Kadar Çürür”

Nisan 29, 2023

Mustafa Hoş’tan yeni kitap “Leş: İnsan Yaşarken Ancak Bu Kadar Çürür”

Mustafa Hoş’un “Leş: İnsan Yaşarken Ancak Bu Kadar Çürür” adlı kitabı Destek Yayınları’ndan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

İnsan Yaşarken Ancak Bu Kadar Çürür

“Bu kitapta bir ülkenin iyi insanlarının çıplak kötülükle imtihanının gerçek öyküsü var.”

Ülke tarihinin en kritik seçimlerinden birine sayılı günler kala neyi seçeceğimiz konusunda tekrar düşünmemizi sağlayacak çarpıcı bir kitap!

Gazeteci Mustafa Hoş yakın tarihimize damga vuran kötülüklerin dökümünü yaptığı yeni kitabında hafızalarımızı tazeliyor ve iliklerimize kadar hissettiğimiz bu çürümeden kurtuluş yolunun hatırlamak olduğunun altını çiziyor.

“… Depremde yeterli önlemin alınmayışı, ilk müdahalede geç kalınması ve bunlar sonucunda yüzlerce insanın ölmesi kötülüktür. Ama insanlar soğuktan tir tir titrerken deprem çadırlarının satılması “leş”tir. 6 yaşında çocukla evlenmek çok büyük kötülüktür ama tutuklanan tarikatçı için eylem yapmak “leş”tir. Kübra bebeğin açlıktan ölmesi kötülüktür ama açlıktan ölmediğini ispat için devlet görevlilerinin karartma yapması “leş”tir. Ya da Çorlu’da ihmallerden 7’si çocuk 25 insanın ölüme gönderilmesi kötülüktür. Ama bir babayı taziyelerini bildirmek için kızının mezarından çıkarmaya çalışmak “leş”tir. Çürümedir.”

Mustafa Hoş’un yazdığı Leş Destek Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

Kübra bebek 3 kilo doğdu, 1,5 kilo olarak defnedildi. “Kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller!” dendi.

Bu kitap kötülüğün sıradanlaştığı bir ülkede yaşananları anlatıyor. Kötülük her ne kadar yaralayıcı, yıpratıcı ve yıkıcı da olsa insanidir. Oysa “leş” halini, insani kavramlarla açıklamak imkânsız. Çünkü insanın yaşarken çürümesidir.

Her kötülüğü unutturarak ülkeyi çürüttüler.

Peki ya unutulmazsa?

İşte o zaman bu ülke yeniden doğar.

Neo-Türkiye’nin panzehri hafızadır!

Yazar Hakkında:

TV habercisi, gazeteci, televizyoncu, yazar Mustafa Hoş gazeteciliğe Zonguldak’ta başladı.  Zonguldak’ta yerel İnanış gazetesi ve Günaydın muhabirliği yaptı. Günaydın Gazetesi Ankara büroda muhabir haber müdür olarak çalıştı. Daha sonra İstanbul’da Star TV, Kanal 6 televizyonlarında haber müdürü ve yayın koordinatörü ve genel yayın yönetmeni görevini yürüttü.

Tv8 kanalının kurucu kadrosunda görev aldı. Metin Uca ile Günaydın Türkiye ve Pişti gibi programları hayata geçirdi. 24 kanalını kurdu, genel müdürlüğünü yaptı. Haber televizyonculuğunda yeni bir dönemi başlatan moderatör sistemini hayata geçirdi. 24 kanalından siyasi baskı gelince de istifa etti. 

2010 yılında NTV Haber Genel Koordinatörlüğü yaptı. Bu görevi yaptığı sırada savcı İlhan Cihaner’in makamında gözaltına alınmasını “Başsavcıya Abluka”  başlığı ile duyurdu.  “Başsavcı’ya Abluka” başlığından rahatsız olan Tayyip Erdoğan, AKP Hükümeti ve Fethullah Gülen Cemaati’nin baskısı ile karşılaştı. “Başsavcı’ya Abluka” başlığı kanalda olmadığı bir saatte AKP Hükümeti/Fethullah Gülen Cemaati’nin istediği gibi değiştirilince istifa etti. Bunun intikamı olarak da gazetecilik yapması engellendi.

Gezi Direnişi döneminde +1 Kanalının Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Gezi haberlerini sansürlemesi istenince de istifa etti.

 “Zamanın Ruhuna Rağmen”, “Abluka”, “Bigboss”, “Çığlık” ve “Hançer” kitaplarını yazdı. Tayyip Erdoğan’ın gerçek hayat öyküsünü yazdığı Bigboss kitabından dolayı hakkında 5 tane dava açıldı.

edebiyathaber.net (29 Nisan 2023)

Yorum yapın