Müjdat Gezen’den umudun peşinde olmanın yolları

Şubat 19, 2024

Müjdat Gezen’den umudun peşinde olmanın yolları

Damla Karakuş’un Müjdat Gezen’le söyleşilerinden oluşan “Her Şeye Hakkınız Olabilir Ama Umutsuz Olmaya Asla” adlı kitabı, Masa Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Duayen sanatçı, usta ve yazar Müjdat Gezen’in hep “olumlu” olmasıyla dikkat çeken samimi yanıtlarıyla biyografisini oluştururken, özellikle hakkıyla yaşamak isteyen gençlere yeni ve pozitif bir bakış açısı kazandırmayı hedefleyen ve buna da ulaşan, gazeteci, editör Damla Karakuş’un hazırladığı nehir söyleşi Her Şeye Hakkınız Olabilir Ama Umutsuz Olmaya Asla, Masa Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Bu kitap, “Masa Kitap” etiketiyle raflarda yerini bulan nehir söyleşi projesinin ikinci ürünü. Evet, yine bir nehir söyleşi ancak sadece tiyatroyu ya da Müjdat Gezen’in salt biyografisini anlatmıyor. Bugüne dek pek çok Müjdat Gezen nehir söyleşi kitabıyla karşılaştınız ancak bu kez daha çok onun düşüncelerine yer verilen bir çalışma bu hazırlanan. Özellikle tiyatroya gönül veren gençlere ustalarından, hayatı hakkıyla yaşamak için tavsiye vermekten imtina ederek “Ben böyle yaşadım, hoşunuza giderse siz de deneyin,” diyen bir rehber.

Usta’yla tiyatrodan sinemaya, gazino günlerinden MSM’nin açılış sürecine, Atatürk’e sevgisinden siyasete kadar pek çok konuda konuştuk ve tüm sohbetlerimizin odağında hep sevgi ve iyilik vardı. Paylaştıkça çoğalan tek şeyin sevgi olduğuna inanan Usta, hayatını da hep bu gerçeğin izinde yaşamış. Bütün çabası da iyi bir insan olmak olmuş ve bu uğurda çok emek vermiş. Görünen o ki başarmış da. Bize yıllar sonra literatüre geçen “insan biriktirmek” sözünü kazandırmış örneğin…

Usta bu kitap için şöyle diyor: “İnanıyorum okurumuz bol olacak. Dilerim hepsi bizi anlasın.”

edebiyathaber.net (19 Şubat 2024)

Yorum yapın