“Mor Çatı Anlatıyor” podcast serisinin beşinci bölümü “Genç Kadınlara Yönelik Şiddet” yayında

Ekim 25, 2021

“Mor Çatı Anlatıyor” podcast serisinin beşinci bölümü “Genç Kadınlara Yönelik Şiddet” yayında

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfının “Mor Çatı Anlatıyor” podcast serisinin beşinci bölümü “Genç Kadınlara Yönelik Şiddet” yayınlandı.

Tanıtım bülteninden

Aile içerisinde genç kadınlara yönelik erkek şiddeti bir kontrol mekanizmasıdır. Sistemin eşitsizliğini devam ettirmenin aracıdır. Genç kadınlar ailelerinde şiddetin tüm türlerini yaşarken en yaygın olarak görülenler, sosyal izolasyon, zorla evlilik, eğitim hakkının kısıtlanması veya tamamen gasp edilmesi oluyor. Faili ise, baba, abi ve erkek kardeş. Serimizin Genç Kadınlara Yönelik Şiddet isimli beşinci bölümünde genç kadınların aile içerisinde maruz kaldıkları şiddetin onlar üzerindeki etkilerini, bu şiddetin koca şiddetinden farklılaşan yanlarını ve genç kadınlar için yeni bir hayatın nasıl mümkün olduğunu konuşuyoruz.

Mor Çatı Anlatıyor podcast serisinde Mor Çatı deneyiminden hareketle erkek şiddetinin kadınlar üstündeki etkisini, kadınları şiddet ilişkisinde tutan nedenleri ve kadınların şiddetten uzaklaşma mücadelelerini tartışıyoruz. Serinin Yaşadığım Şiddet Mi? isimli ilk bölümünde kadına yönelik şiddeti, kaynağını, şiddetin biçimlerini ve tüm bunların kadınlar olarak bizi nasıl etkilediğini konuşarak yaşadığımız şiddeti tespit etmek neden zor sorusuna yanıt aradık. Direnç ve İyileşme isimli ikinci bölümde şiddetten uzaklaşırken direnç noktalarımız ve iyileşme süreçlerimizi ele aldık. Serinin İlişkimizin Güvenli Olduğunu Nasıl Anlarız? isimli üçüncü bölümünde ilişkimizin güvenli olup olmadığına dair sinyallerin neler olabileceğini ve bunları nasıl tespit edebileceğimizi konuştuk. Utanç, Suçluluk, Çaresizlik isimli dördüncü bölümde şiddetin yarattığı utanç, suçluluk, çaresizlik ve yalnızlaştırma gibi duyguları ele aldık ve şiddetin adını koymanın bu karmaşık duygulara karşı nasıl güçlendirici olduğunu konuştuk.

Podcast serisinin beşinci bölümüne aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

https://open.spotify.com/episode/4tlTdfCb9t7MOfA8raIjDk

https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9yc3MuYXJ0MTkuY29tL21vci1jYXRpLWFubGF0aXlvcg/episode/Z2lkOi8vYXJ0MTktZXBpc29kZS1sb2NhdG9yL1YwL2VVNzJtdDAzMENieFlfSzczV3pjaFdkVC1qRExSaEhKMFduRHE1V0Zhczg?sa=X&ved=0CAgQuIEEahcKEwjAs8ff9N3zAhUAAAAAHQAAAAAQLA

https://podcasts.apple.com/tr/podcast/gen%C3%A7-kad%C4%B1nlara-y%C3%B6nelik-%C5%9Fiddet/id1582799080?i=1000539373543

edebiyathaber.net (25 Ekim 2021)

Yorum yapın