Mitat Karaman’ın maceraları devam ediyor

Ocak 19, 2022

Mitat Karaman’ın maceraları devam ediyor

Doğu Yücel’in Beter Ol Mitat Karaman! adlı romanı Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Mitat Karaman’ın soru işaretiyle başlayan macerası ünlem işaretiyle devam ediyor.

Doğu Yücel, Beter Ol Mitat Karaman!‘da Cennet Apartmanı’na sığmayıp tüm bir şehre yayılan daha sert, daha absürd, daha canlı ve heyecanlı, daha edepsiz ve her daim daha “yalnız” bir hikâyeyle okurların karşısında.

Beter Ol Mitat Karaman!, tabu tanımaz bir bilmece, sırlarla dolu bir saklambaç, çok yüzlü bir rubik küpü…

Kapak illüstrasyonunu ve bölüm vinyetlerini Ersin Karabulut’un çizdiği roman, kurgusundaki sürprizlerle de şaşırtacak.

Hayat mücadelesinde yine tek başına kalan Mitat gizli topluluklar, atölyeci yazarlar, yaşam koçları, estetik cerrahlar, Wattpad okurları, gamer‘lar, cosplay‘ciler ve çeşitli hayvanların da dahil olduğu bambaşka bir savaşın merkezinde bulacak kendini.

Sinemaya uyarlanan ilk roman Kimdir Bu Mitat Karaman?‘ın ardından yalnız kahramanımızın yeni macerası da kaçınılmaz olarak sinematografik, inceden ironik ve bir hayli komik.

Mitat bir gıcık oldu, herkesin ama herkesin şu hayatta bir destekçisi vardı, kimin başına bir haksızlık gelse en az bir kişi çıkıp onun için “yalnız değildir” hashtag’i açardı.

Mitat Karaman dışında. Olur da bir gün Mitat haksızlığa uğrarsa, başına bir iş gelirse bir kişi, bir Allah’ın kulu bile arkasından “yalnız değildir” diye yazmayacaktı.

O bir istisnaydı.

Mitat önceki tweet’lerini sildi. Kimliğini açık etme pahasına yeni bir tweet girdi, yeni bir hashtag açtı, kimsenin desteklemeyeceği, sonsuza kadar tek başına kalacak bir hashtag…

#MitatKaramanYalnızdır

Dizi: Can Çağdaş
Tür: Roman
Sayfa sayısı: 408
Fiyat: 69,00 TL         

#karakomedi #yalnızlık #narsisizm #aile #antikahraman #polisiye #yazarlık #nötradam #psikoloji #absürd #monotonkoşucusu #tabuttarövaşata #popülerkültür

DOĞU YÜCEL, İstanbul’da doğdu. Çocukluk ve gençlik yılları İzmir’de geçti. 1995’te İzmir Amerikan Koleji’nden mezun oldu. 1997’de Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda, 1999’da Nostromo Bilimkurgu Kısa Öykü Yarışması’nda başarı ödülleri kazandı. Düşler, Kâbuslar ve Gelecek Masalları isimli ilk öykü kitabı 2000’de yayımlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü’nden lisans, İstanbul Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden yüksek lisans derecesi aldı. 2002’de ilk romanı Hayalet Kitap yayımlandı. Bu romandan uyarlanan Okul (2004) filmi ile Küçük Kıyamet‘in (2006) senaryolarına imza attı. Varolmayanlar (2011), Kimdir Bu Mitat Karaman? (2017) isimli romanları ve Güneş Hırsızları (2014), Öldüğünü Google’dan Öğrenen Adam ve Diğer Tuhaf Hikâyeler (2019) isimli öykü kitaplarıyla yazın yolculuğuna devam etti. Son olarak Murathan Mungan’ın Seçtikleriyle – Erkekler Yalnızlıklar isimli öykü derlemesine katılan yazar Sanatçı Öyküler (2011), Kar İzleri Örttü (2012), Güçoburlar (2015) ve İstanbul 2099 (2019) gibi seçkilerde yer aldı. Çeşitli yayınlarda sinema, müzik ve edebiyat yazıları yayımlanan Yücel’in Kimdir Bu Mitat Karaman? romanı sinemaya uyarlandı.

edebiyathaber.net (19 Ocak 2021)

Yorum yapın