Microsoft’tan Nook Hamlesi

Mayıs 1, 2012

Microsoft’tan Nook Hamlesi

Microsoft, e-book markası Nook'un sahibi olan ABD'nin en büyük kitap evi zinciri Barnes & Noble firmasına 300 milyon dolarlık bir yatırım yaptı.

Microsoft, resmi sayfasından yeni işbirliğini duyurdu. Microsoft, 300 milyon dolar  yatırım yaparak 1873 yılında matbaa olarak kurulan ve şuan ABD'nin en büyük kitap mağazası olarak  hizmet veren Barnes & Noble firmasının  %17.6'sını aldı. %82.4'lük pay ise  firmada kaldı.

Microsoft'un bu hamlesinin ardındaki nedenlerden birisi Windows 8'e geleceği açıklanan Nook  uygulaması. Böylelikle Barnes & Noble'ın devasadijital kitap mağazası Windows'un uluslarası kullanıcılarının  hizmetinesunulacak.

Anlaşma neticesinde Android tabanlı e-reader Nook'la ilgili planlar olup olmadığı şimdilik bilinmiyorken Microsoft, asıl hedefinin dijital okurluğu teknolojisini ve içeriklerini  bir adım öteye taşımak olduğunu vurguladı.

Microsoft'un bu cesur hamlesi neticesinde Windows 8'de dijital kitap okumayı sevenleri bekleyen  sürprizler olma ihtimali var. Bakalım bu stratejik iş birliğinden Barnes & Noble'ın dijital kitap mağazası dışında ne gibi yenilikler görebileceğiz.

Sizce Microsoft'un Barnes & Noble ile ilgili ne gibi planları olabilir?

(Bu habere yorum bırakabilirsiniz.)

Kaynak: shiftdelete.com (01 Mayıs 2012)

 

Yorum yapın