Mersin Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü “Poetika Dersleri” programını başlatıyor

Ağustos 3, 2022

Mersin Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü “Poetika Dersleri” programını başlatıyor

İlk defa bu yıl Yüksek Lisans programına öğrenci kabul etmeye başlayan Mersin Üniversitesi, İnsan ve Toplumbilimleri Fakültesi, Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü, “Poetika Dersleri” programını başlatıyor. 

Amerika ve Avrupa’nın bazı seçkin üniversitelerinde gelenekselleşmiş olan, konuk yazarların konuşmacı olarak katıldığı “Poetika Dersleri”, akademik dünyanın yazarlarla, edebiyat kamuoyu ile karşılaşmasını, buluşmasını, daha verimli ilişkiler geliştirmesini amaçlıyor. Akademinin kavramsal ve formel yapısı ile edebiyat dünyasının özgür ortamını bir araya getirmeyi amaçlayan “Poetika Dersleri” programı ile yazar ve eleştirmenlerin birikim ve deneyimlerini, okuma ve yorumlama biçimlerini akademik geleneklerin içine dahil ederek, iki farklı dünyanın karşılaşmasının verimli tartışmalara zemin oluşturacağı düşünülüyor.   

2022-2023 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında bölüm öğretim üyelerinin derslerinin yanı sıra, Türkiye edebiyat kamuoyunun yakından tanıdığı iki isim, Şair ve Eleştirmen Celal Soycan ve Yazar Nursel Duruel, Yüksek Lisans programına konuk olacaklar. Yazarların Yüksek Lisans programında vereceği dersler şöyle: 

Şair ve eleştirmen Celal Soycan: “Poetika ve Şiir Üzerine Aykırı Dersler”

Yazar Nursel Duruel: “Öykümüz, Öykücülerimiz Üzerine Sohbetler” 

edebiyathaber.net (3 Ağustos 2022)

Yorum yapın