Mavisel Yener’den efsanelerin şiirlerle yoğrulduğu bir başucu kitabı

Kasım 17, 2022

Mavisel Yener’den efsanelerin şiirlerle yoğrulduğu bir başucu kitabı

Mavisel Yener’in yazdığı, Cem Kızıltuğ’un resimlediği Dünya Efsanelerinin Peşinde, 8 ve üzeri yaş grubu için Doğan Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Afrika’dan Davul Efsanesi, Kore’den Bibloların Sırrı, Mısır’dan Çocuk Kral, Türkiye’den Kervankıran… Toplam 35 Efsane 35 Şiir Dünya Efsanelerinin Peşinde’de sizleri bekliyor.

Dünya efsaneleri tükenmez hazine 

Belki bir denizin derinlerinde 

Belki bir ağacın düşlerinde 

Sen yeter ki bilmeyi iste 

Kulak kabartmak ister misin söylediklerine? 

Mavisel Yener, gezgin bir kuş oldu 

Kutuplardan, ekvatordan, bulutlardan 

Kıyılardan, dağlardan, rüzgârlardan 

Hayal pınarından, sözcük ovasından 

Yeryüzünün her yanından efsaneler topladı 

Hepsini dantel gibi işledi 

Komşuda pişti bize de düştü! 

Yüzlerce yıl önce Afrika’da yaşayan yerliler, gözlerini kırpmadan saatlerce Ay’a bakarlarmış. Ay’ın çok güzel olduğunu, onu yakından görmenin daha da muhteşem olacağını düşünürlermiş.

Eski mi eski bir Afrika efsanesiymiş

Ay ışığı ormana erişince

Bütün aslanlar kükremiş

Davullar güm güm gümleyince

Görkemli sabahlara ulaşılmış

İnsan payına düşeni bölüşünce

Yürekler daha da büyümüş

Sayfa Sayısı: 176 SF + KAPAK

Mavisel Yener

1984’te Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. Edebiyatın farklı türlerinde yüz elliden fazla eser verdi, kitapları başka dillere de çevriliyor.

Öykü, masal ve şiirleri ilköğretim ders kitaplarında da yer alıyor. 2012’de (Literature In Flux) Doğu Avrupa ve Türkiye’yi içine alan kültürlerarası edebiyat buluşmalarında Split ve Tiran’da, Macaristan, Rodos, Japonya, Belçika çocuk edebiyatı buluşmalarında ülkesini temsil etti. 2013’te Yılın Çocuk Kitapları Yazarı ödülüne değer bulundu. (Kosova) Çocuk ve gençlik edebiyatı alanında pek çok ödülü olan yazar, dünyanın en prestijli çocuk edebiyat ödülü olan 2018 Hans Christian Andersen Ödülü ve 2022 ve 2023 için (ALMA) Türkiye adayı oldu. 

Cem Kızıltuğ

1974 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümünden 1997 yılında mezun oldu. 1998 ile 2002 yıllarında İzmir Efes Celsus Kütüphanesinde resim sergileri açtı. 2005 yılı Türkiye Yazarlar Birliğince Yılın Karikatüristi seçildi. İllüstrasyonları 2006 ile 2014 yılları arasında Society for News Design yarışmasında illüstrasyon, tasarım dalında yüze yakın gümüş ve mükemmellik ödülü aldı. Le Monde ve Znak gibi süreli yayınlarda eserleri yayımlandı. Türk Hava Yolları için illüstratif posterler tasarladı.

Yapı Kredi Yayınları, Timaş Yayınları ve Turkuvaz Yayıncılık gibi yayınevlerinde resimlediği kitaplar yayımlandı. Sakıp Sabancı Müzesine çocuk kitapları resimledi. 2014 yılında Timaş Yayınları tarafından yayımlanan Doku isimli bir kitabı bulunmaktadır.

edebiyathaber.net (17 Kasım 2022)

Yorum yapın