Masallarla iyileş | Gaye Dinçel

Nisan 7, 2020

Masallarla iyileş | Gaye Dinçel

Judith Malika Liberman’ın masalları her zaman beni iyileştirir. Hele bugünlerde ilaç gibi geliyor. Gece bir iki masalını okuyunca şifalı bir uykuya kavuşuyorum.

Judith yetişkinlere iki kitap yayımlamıştı. Son olarak çocuklara “Önce Hayal”i yazdı.

Doğan Novus’tan çıkan “Masal Terapi”yi geçen yıl keşfettim. Hep kitap etiketli “Masallarla Yola Çık”ı da bu yıl. Her masal bana yeni sorular sordurdu. O anda yanıtlayamasam da attım gökyüzüne, kendi zamanında cevaplar geldi. Bilinçaltı iyi çalışıyor, ne ekersen onu biçiyorsun. Masallardaki neşe, huzur, merak yerini buluyor.

Her masalın sonunda yorumlar ve öneriler yer alıyor. Özellikle yazma çalışmaları ilgimi çekti. Epeydir kafamda dönen, bir türlü kâğıda dökülmeyen öykü aldığım ilhamla ortaya çıktı.

Gelelim Redhouse Kidz’in yayımladığı “Önce Hayal”e. Judith bu kez şarkılı bir masal yazmış ve seslendirmiş. Zeynep Özatalay’ın rengârenk resimleri de şahane.

Terzi Jozef’in hayal kurma yolculuğuna katılıyoruz. Onunla birlikte “kırt kırt, tıkır tıkır, pof pof” sesleri eşliğinde birbirinden renkli kıyafetler dikiyoruz. Hep müşterileri için çalışan Jozef, kendi hayalini kurup gerçeğe dönüştürebilecek mi?

5 yaşındaki yeğenimle birlikte hem kitabın resimlerine baktık hem de yazarın sesinden şarkılarıyla dinledik. Harika bir deneyimdi. “Bir daha, bir daha” deyince ikinci kez bakıp dinledik. Bittiği anda tatlı bir uykuya daldı.

İlk şarkısı hep aklımda:

“Önce hayal, sonra gerçek

On parmak, on marifet

Hayal ettiğin gerçek olur

Her şeyden önce bir hayal kur”

Yazarın YouTube kanalından hem bu masalı hem de diğerlerini dinleyebilirsiniz. Instagram hesabından da paylaşıyor.

Umutlu günlere…

Gaye Dinçel – edebiyathaber.net (7 Nisan 2020)

Yorum yapın