Markanızı “mavi çilekle” ileriye taşıyın! | Burak Soyer

Ocak 19, 2024

Markanızı “mavi çilekle” ileriye taşıyın! | Burak Soyer

Marka iletişimi ve strateji danışmanı Doret Habib’in yazdığı “Mavi Çileğin Sırrı”, içinde yaşadığımız dünyadaki değişikliklere uyum sağlayarak kişisel ve kurumsal markalaşma yolunda başarıya ulaşmak isteyenler için rehberlik etmeyi amaçlayan bir kitap. 

Doret Habib, Boğaziçi Üniversitesi’nde İş İdaresi, Anadolu Üniversitesi’nde de İşletme bölümünde lisans eğitimi almış. Işık Üniversitesi’nde İş Etkileri ve Protokol Kursları konusunda uzmanlığı bulunan Habib, 1993 yılında iletişim sektörüyle iş hayatına adım atmış. 2003 yılında D’oret İletişim Danışmanlığı’nı kurmuş. Kurumlara, kişilere, dernek ve aile şirketlerine, borsa şirketlerine, KOBİ’lere marka iletişimi, stratejik danışmanlık, kriz yönetimi gibi konularda danışmanlık yaparak sektörde büyümelerini ve gelişmelerini sağlayan Doret Habib, dünya çapında Birleşmiş Milletler tarafından iki kere ödüle layık görülmüş. Bunların yanında farkındalık projelerine de imza atan başarılı iş kadını, bu alanlarda ilk kez Türkiye’ye Birleşmiş Milletler’de konuşma ve temsil edilme hakkı kazandırmış. Doret Habib’in Destek Yayınları’ndan çıkan “Mavi Çileğin Sırrı” adlı kitabı, 30 yıllık bir kariyerin birikimi olan tecrübeleri, değişen dünya sistemi içerisinde ayakları yere sağlam basarak ilerlemek isteyen kişi ve kurumlara yol gösteren, rehberlik eden, itibar kazandıran nokta atışı adımlardan oluşuyor. 

Beş bölümden oluşan “Mavi Çileğin Sırrı”nda Doret Habib, her şeyden önce kişinin kendini yeniden keşfetmesini öğütleyerek yolu koyuluyor. Bu keşif sayesinde bireyin bir parçası olduğu markasının değerini yaratmanın, tüketen ve üreten kişiler olarak hayatı kendi kontrolünde tutmanın püf noktalarını anlatan Habib, bunların, insanın kendi özünü bulmasıyla arasındaki bağa dikkat çekiyor. İkinci bölümde, kişisel markanın önemine değinen yazar, bu özgünleşmenin, kişinin kendini bir marka proje olarak ele alması gerektiğini belirtiyor. Bu bağlamda da “kişisel marka” olarak yapılması gerekenleri, bu markanın yıldızının nasıl parlayarak ön plana çıkacağını ve rakiplerin arasından sıyrılma yöntemlerini masaya yatırıyor. Üçüncü bölümü kişisel marka sürecine ayıran Habib, hangi markaların başarılı olabileceğini, kişisel markanın ne olup ne olmadığı, imaj, itibar, markanın kişisel tanımını yaparak buradan hareketle bir yol haritası oluşturmak gerektiğinin altını çiziyor. Dördüncü bölümde kişisel imajı ölçme ve değerlendirmeye değindikten sonra, güncelliği yakalamanın önemini, devinim halinde kalarak sürdürülebilir olmanın gerekliliğine vurgu yapıyor. 

Özellikle modern ve dijital bir çağda, sürekli bir değişim içinde olan iş dünyasına ayak uydurmak isteyen tüm meslek sahipleri için gerçek bir kılavuz niteliği taşıyan “Mavi Çileğin Sırrı”, CEO’dan yeni mezun öğrenciye kadar başarıya ulaşmak isteyen herkes için pek çok rotanın bir arada olduğu bir referans kitabı. 

edebiyathaber.net (19 Ocak 2024)

Yorum yapın