Malatya’daki kitap fuarı 4 günde 200 bin kişiyi ağırladı

Mayıs 6, 2012

Malatya’daki kitap fuarı 4 günde 200 bin kişiyi ağırladı

Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Malatya Ulusal Kitap Fuarı'nı, 4 günde 200 bin kişi ziyaret etti. Fuara gösterilen ilgi hem yayın evlerini hem de organizasyon komitesini sevindirdi.

Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Meydanı'nda oluşturulan fuarın kent ve çevre illerden gelenlerin ilgi odağı olduğunu belirtti. Türkiye genelinden 250 kitabevinin katıldığı Ulusal Kitap Fuarı, imza günleri, minder sohbetleri, sempozyumlar ve çeşitli etkinliklerle devam ettiğini anlatan Saran, fuara olan ilgiden memnun olduklarını ifade etti. Anadolu'da bu kadar büyük ölçekli bir fuar düzenlenmediğini, bölgenin 6 gün süresince büyük bir kültür şöleniyle karşı karşıya kalacağını dile getiren Saran, 4 gün boyunca fuarı yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiğini anlattı. Kentin derin kültür birikimine sahip olduğunu, önemli olanın bu değerleri sürdürmek olduğuna vurgu yapan Saran, bölge için fuarın bu anlamda önemli bir kazanım sağladığını ifade etti. Geçtiğimiz yıl NT Mağazaları ile 'en fazla kişiyle kitap okuma rekoru'nu kırdıklarını anımsatan Saran, fuarı 3 yıldır devam ettirdikleri okuma kampanyasının tamamlayıcı unsuru olarak gördüklerini vurguladı.

Yayınevleri mennun kaldı

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da fuara olan ilginin kendilerini sevindirdiğini belirtti. Stantları dolaşarak yayınevleri ile sohbet ettiklerini anlatan Çakır, yayıncıların beklemedikleri bir ilgiyle karşılaştıklarını söylediklerini aktardı.

Malatya Belediyesi Fuarcılık Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı ise 5 bin dönümlük alan üzerinde kurulan fuara 2,5 aydan bu yana hazırlandıklarını, fuara gösterilen ilgiyle çalışmalarının semeresini aldıklarının altını çizdi.

Kaynak Kültür Yayın Grubu Fuar Koordinatörü Halil Aydın da çok coşkulu bir organizasyona tanıklık ettiklerini ifade etti. Beklentilerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını anlatan Aydın, “Biz grup olarak fuardan çok memnun kaldık. 5 yazarımızla buraya katılıyoruz. Fuarın ziyaretçileri bilinçli bir şekilde gelerek istedikleri kitapları alıyor. Bunlar çok güzel gelişmeler.” dedi.

Kaynak: Cihan (6 Mayıs 2012)

Yorum yapın