Mahşer çizgi roman oldu

Eylül 18, 2013

Mahşer çizgi roman oldu

Stephen King’in Mahşer adlı romanından uyarlanan Mahşer: Kaptan Trips çizgi roman, Canan Kim’in çevirisiyle Altın Kitaplar Yayınevi’nce yayımlandı.

Hbo’nun Big Love’ı ödüllü yazar Roberto Aguirre-Sacasa ve sanatçılar Mike Perkins ile Laura Martin güçlerini birleştirip grafik sanatla öykücülüğü bir araya getirerek Mahşer’i çizgi romana uyarladılar.

Macera, aşk, kehanet, alegori, hiciv, fantezi dolu roman Mahşer’in ilk bölümü Kaptan Trips’te farklı biyolojik maddelerin üretildiği bir proje anlatılıyor. Bilenler ona Mavi Proje diyor. Charlie Campion, karısı ve çocuğu için bu isim kısa süre sonra ölümle aynı anlama gelir. Ve Charlie’nin hayatına giren çıkan ya da bu hayatın kıyısından geçen zavallılar, ülkeyi baştan başa saran bir viral krizin baş göstermesine aracı olurlar.

Mavi Proje artık bir projenin adı değil, buna maruz kalanların %99’unun ölümüne yol açan şeytani bir salgın, bir ölüm fermanıdır. Ve artık bir yeni adı vardır: Kaptan Trips.

Ama bir avuç insan için o, hezeyanlı kâbuslarda karşılarına çıkan şekilsiz bir figür; karanlık ve klostrofobik mısır tarlalarının arasından bakan, izleyen ve takip eden, kendilerine adeta musallat olmuş bir hayalettir.

edebiyathaber.net (18 Eylül 2013)

Yorum yapın