Zeynep Cemali Edebiyat Günü 28 Eylül’de

Eylül 18, 2013

Zeynep Cemali Edebiyat Günü 28 Eylül’de

Günışığı Kitaplığı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen çocuk ve gençlik edebiyatı ve yayıncılık konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü, 28 Eylül Cumartesi Kadir Has Üniversitesi’nde yapılacak.

Zeynep Cemali Edebiyat Günü’nde, yayıncılık sektörüne emek veren yayıncılar, edebiyatçılar, çevirmenler, tasarımcılar, illüstratörler, akademisyenler, resmi ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, eğitim kurumlarından, kütüphanelerden ve basından yetkililer buluşuyor.

Açılış konuşmasını çocuk edebiyatımızın usta yazarı Ayla Çınaroğlu’nun yapacağı konferansta, Prof. Dr. Onur Bilge Kula, okuma kültürümüzün gelişimi için son yıllarda atılan adımları ve gelinen noktayı; Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Kenan Kocatürk, sektördeki yeni gündem başlıklarını ve son gelişmeleri; TÜYAP Kültür ve Sanat Fuarları Genel Koordinatörü, gazeteci, yazar Deniz Kavukçuoğlu, kitap fuarlarının ve edebiyatın kentlerle buluşmasına ilişkin gözlemlerini; iletişim ve pazarlama alanında ülkemizin en önemli uzmanlarından olan Levent Erden, yeni okur profili ve sosyal medya üzerine değerlendirmelerini paylaşacak. Kitap eklerinin yayın yönetmenleri Cem Erciyes, Filiz Aygündüz, Haldun Çubukçu ve Turhan Günay’ın katılacağı panelde, eklerin çocuk ve gençlik edebiyatına bakışı tartışılacak. Sunuculuğunu, çocuk ve gençlik edebiyatının dikkati çeken genç yazarlarından İrem Uşar’ın üstlendiği konferansın kapanış konuşmasını, kuşağının büyük öykü ustası Cemil Kavukçu yapacak.

Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen uzmanlık konferansı, her yıl olduğu gibi yine çocukların mutluluğuyla taçlanacak. 2009’da veriminin doruğunda yitirdiğimiz yazarın anısına yurt çapında düzenlenen Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın 2013 Ödül Töreni’nde dereceye giren gençler, ödüllerini edebiyatımızın usta isimlerinden alacaklar. Yarışmanın Proje Başkanı, Günışığı Kitaplığı Yayın Yönetmeni Dr. Müren Beykan törende yapacağı konuşmada, 2013 yılı sonuçlarını değişik açılardan inceleyecek. 

Program

08:30   Kayıt ve ikram

09:30   Açılış

09:45   Ayla Çınaroğlu • Açılış konuşması

10:00   Prof. Dr. Onur Bilge Kula

Okuma kültürümüzün gelişimi için son yıllarda atılan adımlar

10:30   Kenan Kocatürk

Dijital yayıncılıktan yeni telif yasasına sektörde son gelişmeler

11:00   Kahve molası

11:20   Deniz Kavukçuoğlu

Kitap fuarları ve edebiyatın kentlerle buluşması

11:50   Levent Erden

Edebiyat, gençlik ve iletişimde yeni eğilimler

12:30   Öğle yemeği

13:45   Panel – Kitap eklerinin gözünden çocuk ve gençlik edebiyatı

Cem Erciyes, Filiz Aygündüz, Haldun Çubukçu, Turhan Günay

15:15   Cemil Kavukçu • Kapanış konuşması

15:45   ZEYNEP CEMALİ ÖYKÜ YARIŞMASI 2013 ÖDÜL TÖRENİ

Dr. Müren Beykan  • 2013 sonuçlarına bakış

16:15   KOKTEYL

Kayıt

[email protected]

LCV Merve Özcan  •  T 0530 280 89 04  •  F 0212 217 91 74

Ulaşım

Kadir Has Üniversitesi, Cibali Yerleşkesi’ne saat 08.30’da Taksim’den, saat 08.45’te Sirkeci’den servis kalkacaktır. Servisler akşamüstü aynı noktalara dönüş için, kokteylin ardından 17.00’den itibaren yerleşke otoparkından hareket edecektir.

edebiyathaber.net (18 Eylül 2013)

Yorum yapın