Lumpi Lumpi’nin 7. macerası: “Müzik Canavarı”

Şubat 11, 2019

Lumpi Lumpi’nin 7. macerası: “Müzik Canavarı”

Silvia Roncaglia’nın yazdığı “Lumpi Lumpi” dizisinin 7. macerası “Müzik Canavarı”, 7 ve üzeri yaş grubu için Roberto Luciani’nin resimleri ve Nükhet Amanoel’in çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Can Çocuk Yayınları’nın İlk Okuma Kitapları dizisinin en sevilen kahramanlarından Giampi ve hayali arkadaşı Lumpi Lumpi’nin maceralarına bir yenisi daha eklendi! Müzik Canavarı adlı yeni serüvenlerinde Lumpi Lumpi, Giampi’yi yine yalnız bırakmıyor.

Yıl sonu resitaline çıkmak istemeyen Giampi, ejderhası

Lumpi Lumpi’yle birlikte kaçmıştı. İki kafadar, Bremen yakınlarında müzisyen olmak isteyen bir eşek, bir köpek, bir kedi ve bir horozla karşılaştı. Lumpi Lumpi onlara katılıp müzik yapmaya karar verdi.

Ne var ki gece çökmekteydi ve sığınacak bir yere ihtiyaçları vardı. Peki ormanın derinliklerinde ışıkları yanan o eve sığınmak iyi bir fikir miydi? Giampi’nin bu konuda şüpheleri vardı.

İtalyan çocuk edebiyatının ödüllü yazarı Silvia Roncaglia’nın kaleme aldığı ve Roberto Luciani’nin resimlediği “Lumpi Lumpi / Arkadaşım Ejderha” serisi, Müzik Canavarı ile yedi kitaba ulaştı. Her kitapta yeni bir maceraya atılan ve her seferinde ortalığı birbirine katan bu harika ikiliyle henüz tanışmayanlar, hazırlıklı olun, Giampi’yle Lumpi Lumpi’nin sırtına atlayıp masaldan masala gezeceksiniz. Hansel ve Gretel, Uyuyan Güzel, Alaaddin’in Sihirli Lambası, Çizmeli Kedi ve daha neler neler…

***

‘Ne de güzel cesaretlendirdin beni, Lumpi Lumpi.

En iyi arkadaşım olman gerçekten büyük şans.’

‘Doğruyu söylemedikten sonra arkadaş dediğin neye yarar ki?’

 

Silvia Roncaglia İtalya’da doğdu. Uzun yıllar ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra çocuk dergilerinde yayın yönetmenliği ve editörlük yaptı. Farklı yazın türlerinde kırktan fazla eseri bulunuyor. Okullarda, kütüphanelerde çocuklarla ve gençlerle yaratıcı okuma etkinlikleri yapıyor. 2006’da, İtalya’nın prestijli ödüllerinden “Bancarellino Ödülü”nü kazandı. Lumpi Lumpi Arkadaşım Ejderha adlı serisiyle Kral Patpat için Bir Lolipop ve Korsan Şişkobombiş adlı kitapları Can Çocuk Yayınları’ndan çıktı.

edebiyathaber.net (11 Şubat 2019)

Yorum yapın