“Müzedeki Kedi” sadece resimlerle anlatılan çok ilgi çekici bir çocuk kitabı

Temmuz 19, 2023

“Müzedeki Kedi” sadece resimlerle anlatılan çok ilgi çekici bir çocuk kitabı

Filiz Özdem’in kurguladığı, Zülal Öztürk’ün resimlediği “Müzedeki Kedi”, 3 ve üzeri yaş grubu için Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Müzedeki Kedi” sadece resimlerle anlatılan çok ilgi çekici bir sessiz kitap. Üstelik sanatın yepyeni dünyalar kurma imkânı veren, hayallerimizin sınırlarını ortadan kaldıran etkileyici gücünü harikulade kullanıyor. Hadi çabuk, kedi koridordan ilerlemeye başladı bile!

Filiz Özdem’in incelikle kurguladığı bu sevimli kedinin hikâyesine Zülal Öztürk olağanüstü resimleriyle hayat veriyor.

“Gelin meraklı bir kedinin peşine düşelim…
İşte kedinin evi! Bakın bütün duvarları nasıl da muhteşem tablolarla süslü!
Her gün, akşam olduğunda müzeden el ayak çekilir, ziyaretçiler evlerine döner.
Misafirleri gittiğinde, kedinin canı çok ama çok sıkılır.
Kedicik yine tek başına kaldığı bir akşam tabloları incelemeye koyulur ve müzenin koridorlarında ilerledikçe sanatın dönüştürücü gücüne kapılır.”

Tadımlık>>>

Yazar hakkında

Filiz Özdem (İstanbul, 19 Temmuz 1965) İtalyan Lisesi ’nden mezun olduktan sonra İÜ Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünü bitirdi, aynı bölümde yüksek lisans programına devam etti. Çeşitli dergi ve gazetelerde şiirleri, yazıları, yorumlayıcı sanat metinleri ve çevirileri yayımlandı. Şehir monografileri hazırladı. İtalyan yazarlardan pek çok kitap çevirdi. Maltepe Sanat Galerisi Yayınları’ndan “Saydam ve Seyirci” (1999) adlı şiir kitabı yayımlandı. “Korku Benim Sahibim” (2007, “Il silenzio della pietra” adıyla İtalya’da yayımlandı, 2018), “Düş Hırkası” (2009), “Yalan Sureleri” (2010), “Rüya Bekleyen Adam” (2013) (2015, Notre Dame de Sion Liseliler Edebiyat Ödülü), “Aşk Meçhule Yürür” (2015), “Bütün Ateşler Söndüğünde” (2022) adlı romanları ve çocuk edebiyatı alanındaki kitapları da YKY’den yayımlandı.

edebiyathaber.net (19 Temmuz 2023)

Yorum yapın