Litera Edebiyat yayın hayatına başladı

Ocak 4, 2021

Litera Edebiyat yayın hayatına başladı

Yeni bir edebiyat, haber ve eleştiri platformu olan Litera Edebiyat, 1 Ocak’ta yayın hayatına başladı.

Bağımsız bir edebiyat, haber ve eleştiri platformu olan Litera Edebiyat’ın yayın kurulunda edebiyatseverlerin ve yayın camiasının yakından tanıdığı Doğuş Sarpkaya, Oylum Yılmaz, Seda Ateş ve Mahir Ünsal Eriş var.

Kitapların, edebiyatın, eleştirinin, tartışmanın keyifle ve dolu dolu hayat bulduğu bir mecranın ihtiyacıyla yola çıkan site, çıkış amacını ve ocak ayı içeriğini okurlara hitaben yazdığı bir mektupla açıklıyor.

Litera Edebiyat Yayın Kurulu imzalı mektuptan bir bölüm:

Litera Edebiyat’ta kitapların arasından süzülen, edebiyatın içinden gelen her türlü sese kucak açmak istiyoruz. Bununla birlikte, her ay bir “Ayın Yazarı”, bir de “Ayın Dosya Konusu” hazırlamayı düşündük. Bir yıllık programımız hazır. 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yayında olacağız. İlk ay için dosya konularımızı da belirledik elbette. Ocak ayında “Ayın Yazarı” dosya konuğumuz edebiyatımızın bereketli ve özgün yazarlarından Ayfer Tunç. Bu dosyada, Mahir Ünsal Eriş, Ayfer Tunç ile bir söyleşi yaptı. Murat Gülsoy ise, Ayfer Tunç’la “Hayalet Gemi” dergisi zamanında başlayan ve kopmaz bir bağa dönüşen arkadaşlığını anlattı. Asuman Kafaoğlu-Büke ve Seda Ateş, Ayfer Tunç edebiyatı üzerine metinler kaleme aldılar. Bir de küçük, “Onlara Ayfer Tunç’u Sorduk!” köşesi hazırladık. Ayfer Tunç edebiyatıyla ilgili birkaç soruluk ankete edebiyat dünyasından sürpriz isimler yanıt verdiler.

edebiyathaber.net (4 Ocak 2021)

Yorum yapın