Leyla Emadi “Sanatın Travma ile İmtihanı” üzerine konuşuyor

Mayıs 17, 2023

Leyla Emadi “Sanatın Travma ile İmtihanı” üzerine konuşuyor

Travma üzerine çalışmalarıyla tanınan Leyla Emadi 17 Mayıs 19.00’da Nilüfer Kuyaş’ın moderatörlüğünde Kıraathane İstanbul’da bir araya geliyor.

Etkinlik tanıtım bülteninden:

Üretimini yaralanmalar üzerine kuran ve hem gerçeklik hem de kavram olarak travma temasını işleyen sanatçı Leyla Emadi, tamir etmek, iyileştirmek, onarmak ve  dönüştürmek üzerine konuşacak; birlikte nasıl iyileşebiliriz  sorusuna cevap arayacak. Kelimeleri ve kavramları niçin önemsediğini anlatacak. Çünkü o, sanatın bir iyileştirme pratiği olduğuna inanıyor.
Biz de bu umudu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Leyla Emadi: İran’lı göçmen bir ailenin kızı olarak 1977’de Ankara’da’da doğdu. Yeditepe Üniversitesi’nden sanatta yeterlilik derecesi ve doktora sahibi. En son kişisel sergisi “Diken Üstünde” 2022 yıkında Vision Art Platform galerisinde sergilendi. 
Toplumsal yaraların ardında yatan cinsiyet eşitsizliği, adaletsizlik ve kalıplaşmış düşünce yapılarını ele alan çalışmalarında, kumaş, baskı teknikleri, yazı, boya, metal ve beton gibi farklı malzemeler kullanıyor. 
Tipografiyi ve betonu karşı karşıya getirmesi, travma kavramı üzerine geliştirdiği sanat dilinin çarpıcı bir ögesi.

Nilüfer Kuyaş: İstanbul doğumlu, Robert Kolej mezunu. Amerika’da felsefe, Türkiye’de sosyal psikoloji okudu. BBC’de ve NTV’de program sunuculuğu, Milliyet’te ve Taraf’ta köşe yazarlığı yaptı. Yeni Baştan (2007) Ada’daki Ev (2011) ve Serbest Düşüş (2013) adlı üç romanı var. Başka Hayatlar (2012) ve Karasevda Kitabı (2015) adlı iki deneme kitabı da ödül aldı.

Kayıt olmak için >>>

edebiyathaber.net (17 Mayıs 2023)

Yorum yapın