Kule Fanzin “Yolculuk” temasıyla raflarda

Ekim 21, 2013

Kule Fanzin “Yolculuk” temasıyla raflarda

KULEFANZİN KAPAK-KRENGİ1Stephen King’in kült fantastik serisi “Kara Kule”den esinlenilerek ismi koyulan tematik edebiyat fanzini Kule, yayım hayatına başladı.

Roland Deschain ve ka-tetinin ruhuna bürünen bir grup kalemşör, ellerinde sandal ağacından yapılmış dolmakalemleri ile Kule yolunda öyküler anlatıp şarkılar söyleyecek ve Kule’nin önünde hayatlarında yer eden insanların isimlerini haykıracaklar. Kule’nin başlangıç sayısının teması “yolculuk”. Bu ilk sayının oluşmasında emeği geçen ekip ise Ahmet Pekmezci, Elçin Şehitoğlu, UnicornKnight, Efecan Sezer, Sinan Kahraman, Emre Sarıkaya ve Orçun Taşar’dan oluşuyor.

Fanzinin önsözünden;

“… Dünyayı geç, daha Türkiye çapında ünlü olmayı becerememiş bir yazarımız der ki, “Yolculuk hangi istasyondan yola çıktığınız veya hangisinde durduğunuzla değil, hangi trenle gittiğinizle alakalıdır.” Biz de bu yazara güvenerek, nereden kalktığını bilmediğimiz ama dışarıdan gördüğümüz kadarıyla içeride bira servisi yapıldığını düşündüğümüz bir trene atlayıverdik. Nereye gittiğimizi bilmiyoruz. Tedirgin, endişeli ya da panik de değiliz, yanlış anlaşılmasın. Uyduk bir adamın aklına gidiyoruz işte, sadece gidiyoruz, hepsi bu. En çok ne olabilir ki? Gerçi bu ünsüz yazarın aklına uymamız için bizi cesaretlendiren bir etken de Stephen King’in –ki kendisi oldukça ünlüdür–, romanlarına yazdığı finallere gelmesi muhtemel tepkileri karnıyla yumuşatabilmek için ürettiği –ve fazlasıyla zeki– “önemli olan son değil, sona giderken alınan yoldur” mottosu oldu. Ve fanzinimiz de bu vesile dolayısıyla –ünsüz yazardan da özürlerimizi dileyerek– ismini bu büyük yazar King’in baş yapıtından aldı: Kule. –Kara’sı yok, onu Hakan Peker’e bağışladık– Orta Dünya’nın son silahşörü Roland ve arkadaşlarının ruhuna bürünerek, bellerimizdeki kabzaları sandal ağacından yapılmış tabancalarımızın yardımıyla kaçırdığımız trenin içinde bir fanzin yolculuğuna çıktığımız için ilk sayımızın teması da ‘yolculuk’ oluyor… ”

Kule Fanzin’i Kadıköy’de Mephisto, İmge Kitabevi, Sahaf 26A, Sosyal Kitabevi ve Akademi Kitabevi Cafe’de; Taksim’de ise Mephisto, Aziz Kedi Kitabevi, Ana Kitabevi ve Kafe 26A’da bulabilirsiniz. Dağıtım ağı için güncel haberleri www.kulefanzin.org ve www.facebook.com/kulefanzin’den takip edebilir, iletişimde bulunmak için [email protected] adresine mail yollayabilirsiniz.

edebiyathaber.net (21 Ekim 2013)

Yorum yapın