Küçük mavi gezegenden gelen yeni bir arkadaş: Pupi!

Temmuz 11, 2017

Küçük mavi gezegenden gelen yeni bir arkadaş: Pupi!

María Menéndez-Ponte’nin yazdığı, Javier Andrada’nın resimlediği “Pupi” dizinin iki kitabı, Pupi ve Kovboy Macerası ile Pupi ve Hayaletler, Bülent Kale çevirisiyle 6 ve üzeri yaş grubu için 14 Temmuz’da hep kitap tarafından yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

hep kitap çocuk okurlarını, küçük mavi bir gezegenden gelen, mavi renkli yeni bir arkadaşla tanıştırıyor: Pupi! Bu kitaplar çocukları Pupi’nin dünyadaki maceralarına ortak ediyor.

Pupi, Azuloid isimli küçük mavi bir gezegenden gelmiştir. Mavi renklidir, kafasında iki anteni, karnındaysa bir düğmesi vardır. Bu düğme genelde turuncudur ve onun mutlu olduğunu gösterir; ama üzüldüğünde gri, kızdığında kırmızı ve korktuğunda mor olur. Başka gezegenleri merak eden Pupi’nin gemisi dünyada bir okulun bahçesine düşer. Arkadaşlarını böyle edinir.

PUPİ ve KOVBOY MACERASI

Pupi, Naçete, Rozi ve ikizler, Koke’nin evine oynamaya gitmişlerdir. Koke’nin bir sürü oyuncağı vardır. Pupi bu kadar oyuncağı görünce şaşırır. Ailesi Koke ne isterse almıştır. Ama çocuklar, hiçbir oyuncakla diledikleri gibi oynayamaz. Çünkü Koke çok şımarık bir çocuktur. Paylaşmayı hiç bilmez. Her şeyin sahibi olmak, her oyunu kazanmak ister. Neyse ki ilerleyen saatlerde Koke hatasını anlar ve işler tatlıya bağlanır.

PUPİ ve HAYALETLER

Pupi, arkadaşı Naçete’de yatıya kalmıştır. Uyku vakti gelince Naçete’nin annesi ikisini yataklarına yatırır, ışığı söndürür ama çocukların uykusu gelmez. Türlü türlü oyunlar oynarlar. Her seferinde Naçete’nin annesi gelir, gürültü yapmamalarını söyler. Çocuklar da her seferinde, “Biz yapmadık, hayaletler yaptı” derler. Sonunda korkup bağrışmaya başlarlar. Naçete ve Pupi, “Bu sefer hayalet gerçekten geldi” derler. Naçete’nin annesi, onlara “yalancı çoban” masalını anlatır.

MARÍA MENÉNDEZ-PONTE HAKKINDA

İspanya, A Coruña’da doğdu. Çocuklar ve gençler için roman ve öykü türlerinde üç yüzden fazla metin yazdı. 2007 yılında İspanya’da çocuk edebiyatı dalında verilen en önemli ödüllerden biri olan Cervantes Çocuk Edebiyatı Ödülü’nü aldı.

edebiyathaber.net (11 Temmuz 2017)

Yorum yapın