Korkularla baş etmek üzerine yol gösterici bir hikâye

Mart 9, 2021

Korkularla baş etmek üzerine yol gösterici bir hikâye

Bouwien Jansen ve Victor Spoormaker’ın yazdığı, Alette Straathof’un resimlediği Gece Yarısı, Canavarlar Geldiğinde, 9 ve üzeri yaş grubu için Hasan Türksel çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Yatağının yanına bir çift spor ayakkabısı koy!” 

“Yatmadan önce ılık süt iç!” 

“Korkunç televizyon programları izlemeyi bırak!” 

Leo kâbuslardan mustariptir ve büyükannesinden öğretmenine, herkesin bu konuda vereceği bir tavsiye vardır. Gelgelelim hiçbirinin faydası dokunmaz. Canavarlar, hayaletler ve ürkütücü hayvanlar uykusunda Leo’yu kovalamaya devam eder. Neredeyse her yolu denediğini düşünen Leo, biraz araştırma yapmak üzere kütüphaneye gider. Orada, Malezya’daki eski bir kabile hakkında bir kitap bulur. Bu kabile, kâbuslardan kurtulmanın yolunu bilmektedir. Peki yöntemleri Leo’nun da işine yarayacak mıdır? 

Yaşlı adam yavaşça arkasını dönüyor. ‘Rüyalar,’ diyor, ‘vahşi hayvanlara benzer. Dik başlıdırlar. Bazen onları evcilleştirmeyi başarabilirsin. O zaman kendine doğru yönlendirip onlarla harika şeyler yapabilirsin. Gelgelelim birden kaçıverirler. Ya da sana saldırırlar. Sonunda kendi yollarına giderler, Aki. Rüyalar. Ve hayvanlar.’ Sihuan gülümsüyor. ‘Onları özel yapan şey de bu.’” 

Victor Spoormaker 

Utrecht Üniversitesi’nde kâbuslar üzerine doktora yaptı. Münih’teki Max Planck Psikiyatri Merkezi’nde çalışmakta olan yazar, kâbuslar ve uyku problemleri üzerine birçok kitap kaleme almıştır. 

Bouwien Jansen  

KidsWeek ve 7Days dergilerinde editör olarak çalıştı. Editörlük ve yazarlığa serbest zamanlı devam eden Jansen, çok sayıda kitap kaleme almıştır. 

Tür: Roman

Yaş aralığı: 9, 10, 11 + 

Sayfa: 176 

Fiyatı: 21,00 TL 

edebiyathaber.net (9 Mart 2021)

Yorum yapın