Kore’de çok satanlar arasında yerini alan Hyunam-Dong Kitabevi, Athica Yayınlarından çıktı

Ocak 18, 2024

Kore’de çok satanlar arasında yerini alan Hyunam-Dong Kitabevi, Athica Yayınlarından çıktı

Hwang Bo – reum’un Hyunam-Dong Kitabevi adlı romanı Athica Yayınları tarafından Nilay Özeser çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Güney Koreli yazar Hwang Bo-reum’u ilk romanı olan“Hyunam-dong Kitabevi”nde, okuduğumuz kitapların hayatımızın dönüm noktalarında unutulmuş bir cümle ya da yıllar öncesinden gelen bir hikaye ile bize nasıl rehberlik edebileceğini akıcı bir dille anlatır. 

Yeongju, bir zamanlar bozulan çocukluk arkadaşlığını onarmak için kendini okumaya adar ve “ruhunu emen” bir hayattan kaçmak için sakin bir mahallede bir kitapçı açar.

Kitap boyunca duyarlı Yeongju, yeni bir kitapçı olmanın getirdiği birçok zorlukla boğuşur.

Kitapçı sevmediği kitapları satmalı mı? Müşteriye kitap tavsiye etmenin ilkeleri nelerdir? Kitabevini ticari bir mekandan  kültürel bir mekana nasıl dönüştürebilir?

Kore’de çok satanlar arasında yerini alan Hyunam-Dong Kitabevi, Nilay Özeser çevirisiyle Athica Yayınlarından çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

Youngju her şeyi doğru yapmıştır; üniversiteye gitmiş, düzgün bir adamla evlenmiş, saygın bir işe girmiştir. Sonra bir anda her şey altüst olur. Tükenmişlik hissiyle eski hayatını terk eder, zirvedeki kariyerini bırakır, kocasından boşanır ve hayalinin peşinden gider. Bir kitapçı dükkânı açar…

Youngju ve müşterileri, Seul’ün şirin bir mahallesinde kitapların arasına sığınırlar. Yalnız bir baristadan evli ama mutsuz bir ev hanımına ve Youngju’da özel bir şeyler olduğunu gören yazara kadar hepsinin geçmişinde hayal kırıklıkları vardır. Hyunam-Dong Kitabevi zamanla onların, hayatı nasıl yaşamaları gerektiğini öğrendiği yer haline gelir.

Hyunam-Dong Kitabevi, huzuru ve güven duygusunu yakalamanızı sağlayacak, size kitapların iyileştirici gücünü hatırlatacak yürek ısıtan bir hikâye.

edebiyathaber.net (18 Ocak 2024)

Yorum yapın