Asım Kibar’dan gençlere ilham verici bir yaşam öyküsü

Temmuz 19, 2023

Asım Kibar’dan gençlere ilham verici bir yaşam öyküsü

Asım Kibar’ın biyografisi Güven En Değerli Servet Doğan Solibri etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Kayseri’deki küçük aile işletmesinden yola çıkarak İstanbul’da  kurduğu KİBAR HOLDİNG’i, dünya devleri ile yarışacak hale getiren  ASIM KİBAR’dan tüm gençlere ilham verici bir yaşam öyküsü. 

1932’de Kayseri’de doğan ve iş hayatına ailesinin kumaş mağazasında başlayıp, bugün 5 bin kişiye ulaşan Kibar Holding’i kuran Asım Kibar’ın biyografisi Güven En Değerli Servet, tüm okurlara yaşam dersleri niteliğinde bir eser.  

Asım Kibar, doğumundan itibaren, okuduğu okulları, önüne çıkan engelleri, bunlara karşı bulduğu yöntemleri, özel hayatını, ailesini, iş arkadaşlarını, şirketlerini, Kayseri’den İstanbul’a gelişini, farklı sektörleri risk alarak ve güvendiği dostlarıyla çalışarak denemesini, tekstilden metal sektörüne yönelişini, başarılarını, yerli yabancı büyük siyasetçilerle kurduğu dostlukları ve yaptığı yardımları büyük bir samimiyetle okurlarıyla paylaşıyor. Asım Kibar hayatını anlatırken, dönemin gündemine, tarihine, coğrafyasına dair de ayrıntılı bilgiler sunuyor, bunları arşivlik pek çok fotoğraflarla süslüyor. 

En başında da söylediği gibi, Asım Kibar hayatındaki eşsiz deneyimleri özellikle yeni nesille paylaşmak ve onların yararına sunmak için yazıyor. Adeta okullarda okutulabilecek bir biyografi olarak Güven En Değerli Servet çalışma dünyasına yeni atılacaklar için de altın değerinde.

“Başarılı kurumlar, yıldızlar gibidir; etraflarına ışık saçarlar.” Asım Kibar 

İçindekiler: 

1.Bölüm: Kayseri Yıllarımız 

2.Bölüm: İstanbul Yılları 

3.Bölüm: Kibar Holding Doğuyor 

4.Bölüm: Kibar Holding’in Toplumsal Sorumluluk Projeleri 5.Bölüm: Yol Arkadaşlarım 

6.Bölüm: Eşim, Evlatlarım ve Torunlarımla Dayanışmamız, Bizi  Başarıya Taşıdı 

“Evet; en değerli servet, güven kazanmak.  

Bu ‘Bana güvenin’ demekle olmaz. Güven, zamanla oluşur; insanın ismiyle bütünleşir. Güveninizin sarsılmasına yol açtığınız an, isminize  ihanet etmiş olursunuz. Oysa, buna hiç kimsenin hakkı yok. Peki, gü ven nasıl sarsılır? 

Önce; verilen sözden vazgeçerek.  

Sonra; bir ürün imâl ediyorsanız, kaliteyi düşürerek…

Mutlu ve huzurlu yaşamak istiyorsanız, size duyulan güveni, daima gözünüz gibi korumanız  gerekir.” 

-Asım Kibar 

Yazar Hakkında 

Asım Kibar, 14 Ağustos 1932’de Kayseri’de doğdu. Öğrenimini Kayseri Lisesi’nde tamamladı. İş  hayatı, çok erken yaşta başladı. Okula giderken, aynı zamanda babası Ali Kibar’ın, Kayseri’nin ünlü  Kazancılar Çarşısı’ndaki kumaş mağazasında da boş zamanlarını değerlendirdi; ticareti, bu aile tez gâhında bütün ayrıntılarıyla öğrendi.  

1964 yılında, hissedarları arasında bulunduğu, Kayseri’nin ilk özel sektör tekstil fabrikalarından  Orta Anadolu Mensucat Fabrikası’nın Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Bir süre sonra da, fabrika nın fiilen İcra Kurulu Başkanlığı’nı yaptı. 

1971’de, özellikle çocuklarının donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlanması için, evini ve işini İs tanbul’a taşıdı. Ancak, İstanbul’da tekstil yaşamına veda ederek, metal ticareti ve sanayisine yöneldi. İstanbul’un Karaköy semtindeki Perşembe Pazarı’nda kurmuş olduğu ilk ticari şirketinden sonra,  Assan Demir ve Sac Sanayii A.Ş. şirketini kurarak, sanayiye ilk adımını attı. 

Avrupa ülkelerinden demir-çelik ithalatına başladı.  

1978 yılından itibaren metal sanayisindeki fabrika kuruluşları birbirini izledi. 1984 yılında da  Kibar Holding A.Ş. doğdu. 

İstanbul’da yarım asır önce başlayan iş yaşamını holding çatısı altında sürdürürken, özellikle  sanayi, ticaret ve hizmet sektörlerinde dünyaya açıldı.  

Asım Kibar, bugün binlerce kişiye ulaşan Kibar Grubu’nun Onursal Başkanı olarak çalışma hayatını sürdürüyor.

edebiyathaber.net (19 Temmuz 2023)

Yorum yapın