Klişelerin dışında bir adım: Yazarının sesinden animasyon video anlatımlı kitap

Temmuz 27, 2021

Klişelerin dışında bir adım: Yazarının sesinden animasyon video anlatımlı kitap

Küsurat Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan “Mutlu Beslenme”, yeni bir okuma deneyiminin de kapılarını aralıyor; bölüm başlarında yer alan QR kodları mobil cihazınızla okutarak Sema Özpekmezci’nin seslendirdiği egzersizleri, meditasyonları ve tarifleri hem okuyup hem dinleyerek uygulamalı olarak yapabilir, bölümlere ve her tarife özel hazırlanan animasyonları keyifle izleyebilirsiniz.

Mutlu Beslenme ile tazelenmeye hazır mısınız?

Uzun yıllardır blog sayfasında ve sosyal medya hesaplarında sağlıklı beslenmeye verdiği bilgilerle beğeni toplayan Fonksiyonel Tıp Sağlık Koçu ve MBSR eğitmeni Sema Özpekmezci, ilk kitabı Sema’nın Sağlıklı Mutfağı’nın ardından ikinci kitabı Mutlu Beslenme ile okuyucusuyla buluşuyor!

Mutlu Beslenme, hayatlarımızda farkındalık parantezini aralayıp işin içine stresi ve duyguları da katarak beslenme alışkanlıklarımıza farklı bir gözle bakmamızı sağlıyor.

“Beslenme bir mecburiyetler zinciri değil, her anının tadını çıkardığımız özgürlükler alanı olmalıdır.”

Hayatımızı ruhen ve bedenen sağlıklı ve mutlu geçirmemizin birkaç püf noktası olduğu kesin. Mutlu Beslenme; herhangi bir yemeğe bağımlı olmadan, temiz beslenerek karnımızı gönlümüzce doyurmanın ne büyük bir özgürlük olduğunu hatırlatıyor.

Farkındalıkla beslenmenin tohumlarını nasıl atacağımıza dair tüm bilgileri paylaşan Özpekmezci, “Neye ihtiyacımız olduğunu sadece BİZ biliriz; bir başkası ya da bir liste değil. Bunu da vücudumuzu dinleyerek belirlemeyi adım adım öğreneceğiz.” cümleleriyle adım adım ilerlememizi ve sabretmemizi yineleyerek, cesaretimizin kırıldığı her anımızda elimizden tutuyor. Kitap sonunda yer alan Pratik Takip Çizelgesi hediyesi de rutine yön vermek ve kendimizi sakinleştirmek konusunda oldukça yardımcı oluyor.

 “Sağlıklı beslenen kişilerin yaşam enerjisinin daha yüksek olduğu; daha mutlu ve sorunlarını daha kolay çözen kişiler olduğu biliniyor. Yanlış beslenen ve bağırsakları pek sağlıklı olmayan kişilerin ise depresyona daha yatkın olduğu da bilinen bir gerçek. Bağırsak rahatsızlığı ve otoimmün hastalık sahibi olup stresini kontrol edebilen birine şimdiye kadar rastlamadım.”

Yazar Hakkında: 1978 yılında Melbourne/Avustralya’da doğdu. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Yirmi yedi yaşında Tip 2 Diyabet teşhisi aldı. Kendi hastalığını iyileştirmek için çıktığı yolda hem hayatını hem de kariyerini değiştirdi. 2017’de Institute for Integrative Nutrition’da Bütünsel Beslenme eğitimi aldı. Ardından Institute for Functional Medicine’da Fonksiyonel Tıp Sağlık Koçluğu eğitimi aldı ve başarı ile bitirdi. Yaşam biçiminin, hayata bakışın, stres kontrolünün beslenme ve hastalıklarla olan bağlantısına çalışmak için Mindfulness (Farkındalık) Temelli Stres Azaltımı (MBSR) eğitmeni oldu. Farkındalık temelli tüm yaklaşımlara olan tutkusunu, beslenme ile birleştirerek MBEAT (Mindfulness Based Eating Awareness) Eğitmenliği ve Mindfulness Temelli Yoga Eğitmenliği programını bitirdi. Bedene, sağlığa ve beslenmeye yaklaşımını tam bütünsel çerçeve içine almıştır.

edebiyathaber.net (27 Temmuz 2021)

Yorum yapın