Kitapyurdu Türkiye Okur Ödülleri ile 2023 yılının en iyi kitapları belirleniyor

Şubat 27, 2024

Kitapyurdu Türkiye Okur Ödülleri ile 2023 yılının en iyi kitapları belirleniyor

Türkiye’de kitap ve okur kültürüne katkı yapması amaçlanan Kitapyurdu Türkiye Okur Ödülleri 2023 yılının en iyi kitaplarını belirliyor. Yarışma, yazarlar ve kitapları okurların takdiri ile buluşturuyor.

2023’te çıkan en iyi yerli ve yabancı kitapların okur oylarıyla belirleneceği Kitapyurdu Türkiye Okur Ödülleri iki turda gerçekleşecek. 22 Şubat – 23 Mart arasında gerçekleşecek ilk tur oylamasında, okurlar 10 farklı kategoride geçen yıl çıkan tüm kitaplara oy verebilecekler. İlk turda her kategoride en çok oyu alan 20 kitap final turuna kalacak.

Roman, hikaye, şiir, tarih, anı-deneme, felsefe, çocuk, sosyal hayat, dini hayat ve ilk kitabım kategorilerinde düzenlenecek oylamanın final turu ise 29 Mart – 12 Nisan arasında gerçekleşecektir. Her iki turda da okurlar farklı kategorilerde yalnızca 1 oy hakkına sahip olacaklardır. Her kategoride yerli ve yabancı dikkat çeken yazar ve kitapların bulunduğu yarışmada özellikle “İlk Kitabım” kategorisi ile yeni yazarların ve yazma tutkunlarının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Kitapyurdu tarafından gerçekleştirilecek ve sektördeki önemli bir boşluğu doldurması beklenen Kitapyurdu Türkiye Okur Ödülleri, Kitapyurdu web sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden oylanacaktır. Oylamanın adil bir şekilde hayata geçebilmesini sağlamak ve manipülasyon ile müdahalelerin önüne geçmek için yalnızca  31 Aralık 2023 öncesi Kitapyurdu’nda üyeliği bulunan okurlar oy kullanabileceklerdir.

edebiyathaber.net (27 Şubat 2024)

Yorum yapın