Kırçıl ise hayatı keşfetmek, kucaklamak ve büyümek üzerine

Ocak 24, 2022

Kırçıl ise hayatı keşfetmek, kucaklamak ve büyümek üzerine

Hafize Çınar Güner’in yazdığı Müjde Başkale’nin resimlediği Teşekkürler Kırçıl Doğan Çocuk’tan yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

“Merhaba, benim adım Leyla. Ailemle birlikte binaların gökyüzüne uzandığı, kalabalık bir şehirde yaşıyorum. Büyüyünce veteriner olmak istiyorum çünkü hayvanları çok seviyorum. En çok da mahallemizin köpeği Kırçıl’ı! Onunla öyle güzel vakit geçiriyoruz ki… Birlikte yürüyor, zıplıyor, koşuyor, bazen de uzanıp bulutları izliyoruz. Biliyor musunuz, aslında Kırçıl’a büyük bir teşekkür borçluyum çünkü o bizim hayatımızı değiştirdi. Hem de inanılmaz bir şekilde! Nasıl mı? Durun, size anlatayım..”

Doğan Çocuk’tan yayınlanan günümüz çocuk edebiyatının sevilen yazarı Hafize Çınar Güner’in kaleme alıp Müjde Başkale’nin resimlediği, Teşekkürler Kırçıl hayatı keşfetmenin, kucaklamanın ve büyümenin sevincini yaşatan, duygu yüklü öyküsüyle okurlarının kalbinde yer edecek.

Yedi buçuk yaşındaki Leyla, trafiğin gürültüsünün bir an olsun dinmediği, büyük binalarla çevrelenmiş gri bir şehirde yaşamaktadır. Ama şanslıdır ki yaşadığı yer hala bir yerlere yürüyerek gidebildikleri, mahalle yaşantısının hala devam ettiği bir yerdir. Bu mahallenin köpeği Kırçıl ise Leyla’nın en sevdiği şeylerin başında gelir. Güneşte uyumayı, plastik şişelerle oynamayı, kıymalı böreği çok seven Kırçıl bir gün ortadan kaybolup, birkaç hafta sonra çok kötü bir halde tekrar Leyla ve annesinin karşısına çıktığında beklenmedik bir macera da başlar onlar için. Sevgi ve dostluklarla örülecek bu macera, sadece Leyla’ya değil çevresindeki yetişkinlere de pek çok şey öğretir.

Yorum yapın