Gülçin Göktay Manka

Eylül 18, 2009

Gülçin Göktay Manka

Eskişehir doğumlu. Anadolu  Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi İletişim Sanatları  Bölümünü  bitirdikten sonra,  Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde  yüksek lisans ve doktora yaptı. Doktora tezi,  “Anadolu Ajansı ve İkinci Dünya Savaşı” adıyla kitap olarak yayımlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Biriminde çalışıyor. Evli ve on üç yaşında bir kız annesi.

Öyküleri,  Kül Öykü, Öykü Teknesi,  Kedici dergileri ile “Altzine” ve  “Edebiyat  Haber”  adlı edebiyat  sitelerinde  yayımlandı. 2005  yılında  “Gila Kohen Öykü Yarışması”na  gönderdiği  “Bir Buluşma Öncesi ve Sonrası”  adlı  öyküsü, yarışma sonrası  hazırlanan  “Yeni Sesler”  adlı  öykü derlemesinde  yer aldı.  “Gelincik Kutusu” adlı öyküsü,  “2010  Sabahattin Ali Şiir ve Hikaye Yarışması”nda mansiyon kazandı. Aynı adı taşıyan kitabı,  2012 yılı Haziran ayında Kanguru Yayınları tarafından yayımlandı.

Ankara’da, Cemil Kavukçu Öykü Atölyesi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi   Edebiyat Atölyesi ile Kanguru Yaratıcı Yazarlık Atölyesine katıldı. Öykü Teknesi Dergisi yazarları grubunda yer alıyor.

Tüm Yazıları>>>

Yorum yapın