Kepler62, merakla beklenen “ikinci sezon”uyla geri dönüyor

Nisan 29, 2021

Kepler62, merakla beklenen “ikinci sezon”uyla geri dönüyor

Timo Parvela’nın “Kepler62” serisinin ikinci sezon birinci kitabı Yeni Dünya / İki Kabile, 10 ve üzeri yaş grubu için Nil Deniz Çidanlı çevirisi ve Pasi Pitkänen’in resimleriyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Heyecan dolu bir uzay macerası: Kepler62! Serinin kitaplarını dönüşümlü olarak kaleme alan Finlandiyalı yazar Timo Parvela ve Norveçli yazar Bjørn Sortland’ın bu kolektif yaratımına önemli bir isim daha dâhil: Dünyada büyük ilgi uyandıran akıllı telefon uygulaması ve bilgisayar oyunu Angry Birds’ün illüstratör ekibinden Pasi Pitkänen serinin çizeri. Kepler62serisi heyecanla beklenen “ikinci sezon”uyla şimdi raflarda! İki Kabile ile maceraya siz de ortak olun! 

Kepler62 gezegenindeki çocukların maceraları devam ediyor! 

Öncülerin en genç üyesi Joni lider seçilmiştir ve bu büyük sorumluluğun ağırlığı altında bocalamaktadır. Kamp büyük bir zorlukla karşı karşıyadır: Gıda stokları tükenmek üzeredir. Bu yabancı gezegendeki haşereler açgözlüdür ve çocukların yetiştirdiği bütün mahsulleri talan etmektedirler. 

Joni çaresizdir, ta ki X adlı gizemli bir kız yardımına yetişene kadar. Dünya’da bir ailesi ve evi olmayan X, Kepler62’de tam aksine kendini evinde hissediyor gibi görünmektedir. 

Norveç ve Finlandiya’nın çok sevilen yazarları Bjørn Sortland ve Timo Parvela’dan nefes kesen bir uzay macerası: Kepler62.  

İkinci sezon “Kepler62 Yeni Dünya”nın ilk kitabı İki Kabile ile maceraya siz de ortak olun!   

‘En önemlisi umudumuzu yitirmemek,’ demişti ağabeyi. Bu cümleyi muhtemelen âşık olduğu kızdan, Marie’den duymuştu. Joni umut elçileri Ari ya da Marie’nin şu an kampta olmasını diledi. Kış her an gelip çatacaktı. Şimdiden kampın bazı sakinleri isyanın eşiğine gelmişti. Fakat ikisi de orada değildi ve muhtemelen asla dönmeyeceklerdi. Joni kendini ufacık hissetti. Bütün sorumluluğu tek başına üstlenmek için fazlasıyla minik ve güçsüzdü. O bir kahraman değildi.  

Güneş dağların ardında uzanan ufukta hızla gözden kayboldu. Batan güneşin ışıkları topraktan kalkan tozu duman bulutuna çevirmişti. Bulutlar, alacakaranlığı dans ederek kutlayan periler gibiydi. Korkunun ve güzelliğin aynı kareye sığmış olması tuhaftı. Joni bir gün bu güzelliklerin keyfini sürebilmeyi ve mutlu olmayı umut etti. Saçma sapan şeylere kahkaha atmayı, komik olmayan şakalar yapmayı ve arkadaşlarıyla oynamayı özlemişti. 

*** 

Timo Parvela  Finlandiya’nın en sevilen çocuk kitapları yazarı. Birçok kitabı sahneye ve televizyona uyarlandı. Ultra popüler Ella serisi dünya çapında ün kazandı, beyazperdeye aktarıldı. Parvela’nın kitapları edebiyat eleştirmenleri tarafından da çok sevildi. Kitapları hâlâ çoksatar listelerinin başlarında yer almakta. Timo Parvela Finlandiya’nın en önemli çocuk ve gençlik edebiyatı ödüllerine değer görüldü, kitapları yirmi dile çevrildi. 

edebiyathaber.net (29 Nisan 2021)

Yorum yapın