Kepçe Adası’nın gizemini çözmeye var mısın? | Hande Avtan

Mart 10, 2020

Kepçe Adası’nın gizemini çözmeye var mısın? | Hande Avtan

Mina, Doruk, Ömer ve Zeynep’le tanışın. Her biri farklı kişilikteki bu dört çocukla çıkacağınız Kepçe Adası macerası size birçok yeni bilgi katarken aynı zamanda eğlenceli bir macera da sunacak.

Dış görünüşüne düşkün Mina, mükemmeliyetçi Doruk, yemek yapmayı takıntı haline getirmiş Ömer, narin kahramanımız Zeynep yemek yapmayı öğrenmek için Şef Şrokoli’nin düzenlediği yaz kampına katılmaya karar verirler. Yeşiller içinde sevimli bir ada olan Kepçe Adası’na yaptıkları vapur yolculuğunda tanışır ve arkadaş olurlar. Fakat bu adada bir gariplik vardır. Ada halkının bakışları boş, yüzleri solgun ve duruşları kamburdur. Bunun sebebi nedir? Adanın her yerinde bulunan Rokella tabelalarının bu konuyla bir ilgisi var mıdır? Dört kafadar bu gizemi çözmeyi başarabilecek midir?

Gelin siz de sağlıklı yemek tarifleriyle bezenmiş bu maceranın bir parçası olun. 2010 yılından beri uzmanlarla birlikte çalışarak bebek ve çocuk beslenmesi üzerine yenilikçi içerikler üreten Seda Sümer’in Doğan Egmont’tan yayımlanan Kepçe Adası’nın Gizemi kitabı Şubat 2020’de okuyucuyla buluştu. Deneyimli illüstratör Göktuğ Karahan’ın başarılı çizimleriyle renklendirdiği kitap okuyucuya sağlıklı beslenmeye dair ilgi ve merak aşılıyor.

Şef Şrokoli’nin çocuklara verdiği sağlıklı yemek tarifleri kitapta yer almakta. Keçiboynuzlu dondurma, hurma topları, fırında kabak mücver, çilekli ve yulaflı içecek, meyveli kurabiye pasta, kahvaltılık fındık kreması, muzlu ve yulaflı kek gibi pratik ve sağlıklı tarifler çocukluk, ilkgençlik çağındaki okuyucularına kendi yemeğini yapma zevki aşılayabilecek nitelikte. Aylara göre doğanın bize hangi meyve ve sebzeleri sunduğuna dair oldukça faydalı bir liste de kitapta yer almakta. Üstelik sadece çocuklar değil ebeveynler de bu kitaptan sağlıklı beslenmeye dair ufuk açıcı bilgiler edinebilir. Göktuğ Karahan’ın başarılı çizimleri okuma zevkini arttırırken, sizin de bu lezzetli maceranın ortağı olduğunuza olan inancınızı yükseltiyor.

Doğaya kulak ver

Denge ve ölçünün, anı yaşamanın, hayattan zevk almanın, doğaya kulak vermenin önemini didaktik olmayan bir dille okuyucuya anlatan sürükleyici kitaptan her okuyucunun kendisi için bir çıkarımda bulunması mümkün.

Yazarın yalın ve akıcı dili, başarılı çizimlerle ve ilgi çekici bir konuyla birleşiyor ve okuyucuyu lezzetli bir maceranın ortağı ediyor. Gelin siz de bu iştah açan yolculukta Zeynep, Ömer, Mina ve Doruk’a eşlik edin.

Hande Avtan – edebiyathaber.net (10 Mart 2020)

Yorum yapın