“Kentlerde Derinleşen Su Krizine Karşı Ekolojik ve Adil Çözümler” semineri 26 Ekim’de

Eylül 24, 2016

“Kentlerde Derinleşen Su Krizine Karşı Ekolojik ve Adil Çözümler” semineri 26 Ekim’de

cersÇarşamba Seminerleri’nde 26 Ekim saat 11.00’de #ekoloji teması ile Su Hakkı Kampanyası’ndan Dr. Akgün İlhan ve Nuran Yüce konuk ediliyor.

Konuşmacılar “Kentlerde derinleşen su krizine karşı ekolojik ve adil çözümler” başlığı altında kentlerde uygulanan su hizmetleri ve ücretlendirme politikalarının oluşturduğu olumsuzlukları ve bunlara karşı alternatif çözümlerini anlatacaklar.

“Su Hakkı Kampanyası dünyada ve Türkiye’de büyüyen su krizine dikkat çekmek, su varlıklarının korunması, tüm canlıların suya adil erişiminin sağlanması ve suyun temel bir insan hakkı olarak tanınması için faaliyet sürdürüyor. Su sorununun salt çevre ya da ekonomik kaygılarla ele alınamayacağını ifade eden kampanya, günümüzde büyüyen su krizinin temelinde azalan ve kirlenen su varlıkları, her geçen gün pahalanan su hizmetleri, merkeziyetçilik, iklim değişikliği, göç, ırkçılık, milliyetçilik, militarizm, kapitalizm ve neoliberalizm gibi birbiri ile bağlantılı birçok sorunun var olduğunu dile getiriyor. Su varlıklarının ticarileştirildiği, su hizmetlerinin kamu hizmet alanı dışına itildiği ve yerel yönetimlerin birer ticarethane gibi çalışmasının makul göründüğü günümüzde buna karşı bugünden suyun temel bir insan hakkı olduğunu ve bu hakkı pratikte de içeren talepler üretmenin ve dile getirmenin zorunluluğuna dikkat çekiyor.”

Yer: MSGSÜ Fındıklı Kampüsü / Video Konferans Salonu

İletişim

http://www.carsambaseminerleri.org

http://www.facebook.com/carsambaseminer

http://www.twitter.com/carsambaseminer

edebiyathaber.net (24 Ekim 2016)

Yorum yapın