Keçi’nin yeni dosyası YAZ 2022 yayında

Mayıs 17, 2022

Keçi’nin yeni dosyası YAZ 2022 yayında

Keçi dergisinin yeni sayısı YAZ 2022 Eğitimde Edebiyat dosyasıyla yayımlandı.

Derginin 17. sayısında yer alanlar şöyle:

Ercan Kesal, hekimlikten sinemaya ve kitapların dünyasına uzanan sanat yolculuğunda edebiyatın yol göstericiliğini anlatıyor. Doktor olarak görev yaptığı kasaba köylerindeki muhtar evlerinde başlayıp Cannes Film Festivali sahnesinde noktalanan Bir Zamanlar Anadolu’da serüveninin kalbinde yatan “edebiyat dokunuşu”nu dillendiriyor.

Günışığı Kitaplığı Genel Yayın Yönetmeni, yazar Mine Soysal, okuma kültürünü binlerce yıllık zeytinliklere benzetiyor. Bu zeytinlikleri tehdit eden sansür ve otosansüre ilişkin uzman konukları eşliğinde kapsamlı bir çerçeve çiziyor.

Çiğdem Sezer hayata ilham katan anları, hayatın edebiyata yansıyan tonlarını, yaşamın içindeki anlam dolu sıradanlığı ve zenginliği şair diliyle, sezgisiyle paylaşıyor.

Koç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sami Gülgöz, edebiyat, okumak ve bellek arasındaki etkileşime ilişkin görüşlerini paylaşıyor. İklim değişikliği uzmanı Naz Beykan ise “Çocukları ve Gençleri İklim Kriziyle Yaşamaya Nasıl Hazırlayacağız?” sorusuna somut önerileriyle cevap arıyor.

Ender Kuş romanıyla ülkemizde çok sevilen Shelley Pearsall ile gunisigiYOU.com’un mimarlarından, sanatçı Müjgan Özçay, öğrencileri edebiyatla yakınlaştırmanın yaratıcı yollarını paylaşıyor. İstanbul, Ankara, Bursa ve Niğde’deki okullardan beş öğretmen, öğrencileriyle gerçekleştirdikleri yaratıcı uygulamalarıyla, yeni ve etkili yollar örnekliyorlar.

Zeynep Cemali Öykü Yarışması Proje Başkanı, editör Müren Beykan, 6, 7 ve 8. sınıfların katıldığı ve başvuruları sonlanmak üzere olan yarışmanın 12. yılı için belirlenen “uzay” temasına ilişkin, eğitimcilere ilham veren paylaşımlarda bulunuyor.

Okumak için>>>

edebiyathaber.net (17 Mayıs 2022)

Yorum yapın