Haydi Dergi 2 yaşında

Mayıs 17, 2022

Haydi Dergi 2 yaşında

Yayın hayatına 1 Mayıs 2020 tarihinde başlayan kültür ve edebiyat dergisi Haydi, 2. yaşını kutluyor.

İki ayda bir kendi web sitesi üzerinden yayınlanan Haydi, bugüne kadar görsel ve yazılı birçok türden esere yer verdi. Kendilerine alan arayan bir grup gencin ürettikleriyle var olan Haydi bunun yanı sıra davet edilen konuklarla içeriğini zenginleştiriyor. İlk sayıdan bu yana Haydi Dergi’ye; Murat Mahmutyazıcıoğlu Durmanın Hüznü, Direnmenin Romantizmi öyküsüyleCezmi Ersöz Kimsem Kalmamıştı Artık Uzağımda şiiriyle, Mahmure Kahraman Edebi Çeviri Goethe: Şiir ve Hakikat makalesiyle ve Sevgi Can Yağcı Aksel Gyümölç Leveş öyküsüyle, Sercan Tunalı Awake illüstrasyonuyla, Neslihan Yiğitler Son Tuş öyküsüyle, Serap Üstün Son Yazdan Kalan öyküsüyle, Begüm Koçum Ben Vardım Baktım, Sen Yoksun fotoğraf serisiyle  katkıda bulundu. Derginin yedinci sayısında Fadime Uslu ile Okumak, Yazmak ve ve Eleştiri Üzerine adlı söyleşi, derginin sekizinci sayısında da Tunç Şahin ile Sinema Yolculuğu ve İstanbul Film Festivali Üzerine adlı söyleşi gerçekleştirildi. 

22 Eylül 2020’de dijital bir dergi olan Haydi Dergi’nin içeriklerinin seslendirildiği Haydi Podcast adlı kanal Spotify üzerinden yayına başladı. “Sen Nasıl Haydi Dedin?” adlı pilot bölümde dergiyi, yayın ekibini, podcast projesini hem de bu projenin sesi olacak İrem Kalaycıoğlu  ve Nusret Küçük’ü tanıtmak adına bir sohbet gerçekleştirildi. 22 Eylül’den bu yana derginin ilk dört sayısındaki yazılı içerikler seslendirildi. Bunun yanı sıra  Ceviz Ağacı adlı kısa oyun da kanaldaki yerini aldı. İlerleyen aylarda derginin yeni sayıları ve yeni kısa oyunlar kanaldaki yerini alacak.

Haydi Dergi’nin ilk on üç sayısına ve bundan sonra çıkacak olan sayılarına www.haydidergi.com üzerinden, Haydi Podcast’de yer alan seslendirilmiş içeriklere https://open.spotify.com/show/14JAYkjytc1DHXMDaF2Uos üzerinden ulaşabilirsiniz.

edebiyathaber.net (17 Mayıs 2022)

Yorum yapın