Keçi’nin yeni dosyası KIŞ 2023 yayında

Kasım 29, 2023

Keçi’nin yeni dosyası KIŞ 2023 yayında

Günışığı Kitaplığı’nın düzenlediği ve Türkiye’nin dört bir yanından öğretmen, eğitim yöneticisi, kütüphaneci ve akademisyenin katıldığı 16. Eğitimde Edebiyat Semineri’nin arşiv niteliğindeki içeriği, Keçi’nin KIŞ 2023 dosyasında, keciedebiyat.com adresinde ücretsiz olarak yayında.

Cumhuriyet’in 100. yaşının coşkusuyla hazırlanan yeni dosya, “eğitim edebiyat” kapsamında önemli bir izlek oluşturuyor.
 
Keçi’nin 19. sayısında; Haydar Ergülen, Yekta Kopan, Mine Soysal, Luigi Ballerini gibi usta edebiyatçıların yanı sıra, Dr. Esra Ercan Bilgiç ve Damla Özlüer gibi uzmanlar ve akademisyenler de özgün içerikleriyle yer alıyor. Zeynep Cemali Öykü Yarışması Proje Başkanı Dr. Müren Beykan yarışmanın 2023 yılında “sevinç” öykülerinde temanın işlenişine dair ilginç örnekler ve yansımalar paylaşıyor.
 
Kültür sanata, yayıncılığa ve eğitimde edebiyata dair değerli bir bellek oluşturan Keçi’nin editörü Halil Türkden’in başyazısından: “Haziran 2014’ten bu yana “inadına edebiyat” şiarıyla, Günışığı Kitaplığı’nın düzenlediği konferans ve seminerlerin özgün içeriğini siz değerli okurlara buradan ulaştırıyoruz. Zorlu patikalardan yürüyerek… Ne ki artık sadece keçilerin yolu değil patikalar. Kitapların ortaya çıkmasına emek verenler, kitapları okurla buluşturanlar ve okurlar… Bellek oluşturmak, anlatmak, fotoğrafını çekmek, kaydetmek, unutulmamasını sağlamak ve geleceğin belleğini oluşturmak bizlerin işi. Keçi de 19 sayıdır bunu yapmaya çalışıyor, yapmaya da devam edecek.”

edebiyathaber.net (29 Kasım 2023)

Yorum yapın