Kaybolan Defterler / Zine dergisinin 2. sayısı yayında

Aralık 23, 2015

Kaybolan Defterler / Zine dergisinin 2. sayısı yayında

kd-zineEkim ayında, “Otopsi” temasıyla çıkan Kaybolan Defterler / Zine dergisi Aralık-Ocak sayısı “Sınır” temasıyla, kaybolandefterler.com adresinde ücretsiz olarak yerini aldı.

“Sınır” sayısı, 2015 yılı biterken, bu yıl kaybettiğimiz Yaşar Kemal, Sennur Sezer ve Gülten Akın’a da bir saygı duruşu niteliğinde.

Sınır sayısında; 2015 yılı Ali Rıza Ertan şiir ödülü Fatih Akça, Kaan Koç, Necmettin Topçu, Rıdvan Göksu, Gece İşareti, Payanda, Gizem Altınordu, Kübra Sırmalı, Oğulcan Kütük, Alperen Can Sırkıntı, Aslan Kocaman ve Mustafa Ağaoğlu’ndan şiirler yer alırken; Emre Yıldırım, Doğan Ateş, Meltem Doğan, Ulvi Koçu ve Erge Özcan’dan öyküler, “Hayat Meyhanesi” kitabının yazarı Emrah Ateş’ten ise yazma işi üzerine bir deneme yer alıyor.

Derginin içeriğinde; Volkan Dağyeli, Şirin Döğüş ve Tuğba Turan’a ait illustrasyonlar, Kaybolan Defterler Genel Yayın Yönetmeni Hıdır Murat Doğan’ın Türkçeye çevirdiği ve Suriyeli gerçek mülteci hikayelerini resimleyen Hanane Kai isimli Lübnanlı illüstratörün 2014 yılında gerçekleştirdiği projesini anlatan bir inceleme, yine Doğan’ın Sinema sanatı Berlin Duvarı ve Doğu Almanya üzerine çekilmiş filmlerini konu alan bir inceleme yer alıyor.

edebiyathaber.net (23 Aralık 2015)

Yorum yapın