Karahindiba Dergi’nin Nisan-Mayıs sayısı yayımlandı

Nisan 8, 2016

Karahindiba Dergi’nin Nisan-Mayıs sayısı yayımlandı

karahindibaKarahindiba Dergi’nin Nisan-Mayıs sayısı “Edebiyatımızda Unutulmayan Kadın Karakterler” dosyasıyla yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Karahindiba, edebiyatımızdaki unutulmayan kadın karakterleri ele aldı. Üstelik kadın yazarların, kadın karakterlerini yazdığı bu dosya, bundan önceki dosyalara selam durarak, bu yolda bir kilometre taşı olma derdinde. Ayşegül Kocabıçak, Meral Bahar, Funda Özsoy Erdoğan, Figen Şakacı ve Hatice Günday Şahman en beğendikleri kadın karakterler üzerine unutulmayacak yazılar yazdılar. Bu bir başlangıç elbette, bir çığ gibi büyüyecek, umut ediyoruz ki bunca ustanın yarattığı gölgesiz dostlarımız, unutulmamak için daha fazla anılmaya başlayacak.

Karahindiba Dergi, ustaların sözlerinin yanında her sayısında olduğu gibi genç edebiyatçılara da yine zemin oldu. İki yeni bölüm var, birincisi son dönem öyküleriyle adından sıkça söz ettiren Mevsim Yenice’nin dergiye gelen beş öykü üzerine yaptığı eleştirilerden oluşan Karahindiba Atölye. Bu bölümü bundan sonra da sürdürme, öyküye dair iyi eleştiriler yaparak, güzele beraber yol alma derdinde olan dergimizin bir başka bölümü ise Kuşkulu Sohbetler: Kelimelere Övgü. Genç öykücülerin mail üzerinden günümüz öyküsüne dair kendi içinde çıkış aradığı sohbetlerden oluşan bu bölümün ilk konuşmaları da yeni sayımızla beraber okuyucusunu beklemeye başladı.

Dergimize gelen birçok öyküden en iyileri seçilerek bu sayımızın sağlam sacayaklarından birini oluşturdu. Öykü üzerinden yükselişimizi devam etme gayretindeyiz. Şairlerimiz ise okuyucuların gönlüne ulaşma derdinde. Bir de Gürcü Edebiyatı’ndan çeviri şiirle, sadece Türk Edebiyatı’nın değil çevre ülkelerin edebiyatlarının da takibini yapma isteğimizi yineliyoruz.

Kelime Heybesi’nde ise bu ay konuğumuz Bora Abdo!

Üflesen dağılacak bir ülkede varoluş savaşıdır Karahindiba! Keyifli okumalar!

** Yeni sayımızda redaktörümüzle dergi yönetimi arasındaki farklı program kullanımından kaynaklı olarak birkaç sorun yaşandı. Dergideki yazım hatalarını fark ettiğimizde dergi kalıba girmiş, çok geç kalmıştık. Yeni sayının sevincini yaşarken bu durumdan dolayı son derece üzgünüz. Okuyucularımızdan bu noktada şimdiden özür dileyerek, bundan sonra daha dikkatli olacağımızın teminatını veririz.

edebiyathaber.net (8 Nisan 2016)

Yorum yapın