Kara Hafta Polisiye Festivali 1-3 Aralık tarihleri arasında

Ekim 28, 2016

Kara Hafta Polisiye Festivali 1-3 Aralık tarihleri arasında

polisiyeDoğan Hızlan, Ahmet Ümit, Adnan Özer, Metin Celal ve Pınar Kartal Timer’in festival yürütme kurulunu oluşturduğu Kara Hafta Polisiye Festivali, 1-3 Aralık tarihlerinde Pera Palace Jumeirah’ta gerçekleşecek. 

Bu yıl ikincisi düzenlenen Kara Hafta Polisiye Festivali’nin konukları arasında Süperpoze adlı romanıyla kısa sürede ilgi gören Amerikalı yazar David Walton ve Düşünce Çetesi ve Tanrı Olmak Güzel adlı romanlarıyla geniş bir okur kitlesine sahip olan Tibor Fischer bulunuyor. Polisiye yazarı Algan Sezgintüredi de geçen yıl olduğu gibi bu yılın moderatörleri arasında.

Tibor Fischer Cumartesi günü 13:00’te Sam Wilson ile polisiyenin ilginç kahramanları üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek.

Aynı gün 15:30’da Algan Sezgintüredi moderatörlüğünde Semt Polisiyesi, Kent Polisiyesi adlı oturum gerçekleştirilecek.

David Walton ise yine Cumartesi günü 17:00’de, polisiye ve kuantum üzerine bir sunum yapacak.

Kara Hafta İstanbul Festivali bu yıl, 1933 yılında İstanbul’a gelip Pera Palace Hotel Jumeirah’da konaklayan ve konusu Türkiye’de geçen 2 kitap yazan ünlü Belçikalı yazar Georges Simenon anısına düzenleniyor.

David Walton hakkında:

1975 doğumlu Amerikalı yazar. Philadelphia’da eşi ve yedi çocuğuyla yaşıyor. Bilimkurgu ve fantastik türünde romanlar, kısa öyküler yazıyor. Dünya çapında ses getiren Superposition adlı romanı, Süperpoze ismiyle Ekim 2016’da April Yayıncılık tarafından yayınlandı. Philip K. Dick Bilimkurgu Ödülü‘ne 2008 yılında layık görülen yazarın bir sonraki romanı Süpersimetri ismiyle 2017 yılında Türkçede yayınlanacak.

Tibor Fischer hakkında:

Tibor Fischer, 1959 doğumlu İngiliz roman ve öykü yazarı. Cambridge Üniversitesi’nde Fransızca ve Latince eğitimi gördü. 1993 yılında edebiyat dergisi Granta tarafından En İyi 20 Genç İngiliz Yazar listesine girdi. İlk kitabı Under the Frog ile ilk romanı ile Booker listesine giren ilk yazar oldu. Kült yazar Tibor Fischer’den, Avi Pardo çevirisiyle Tanrı Olmak Güzel, işsiz ve yalnız bir adamın olabilecek en kısa yoldan zengin olmaya çalışma hikayesini mizahi bir dille anlatıyordu. İkinci romanı Düşünce Çetesi’nde ise bir grup felsefecinin izinde müthiş bir banka soygununun hikayesi anlatılıyor.

edebiyathaber.net (28 Kasım 2016)

Yorum yapın