Kadın Yazarlar Derneği’nden yeni seçki: “Mektuplarla Kadın Öyküleri”

Haziran 21, 2022

Kadın Yazarlar Derneği’nden yeni seçki: “Mektuplarla Kadın Öyküleri”

Kadın Yazarlar Derneği’nin IV. Kadın Öyküleri Seçkisi Mektuplarla Kadın Öyküleri Bassaray Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Semiramis Yağcıoğlu, Sevgi Çifter, Figen Uyguner, Müzeyyen Güler ve Deniz Uluköse Ceylan’ın değerlendirmesiyle, Sevgi Çifter ve Figen Uyguner tarafından yayıma hazırlanan Mektuplarla Kadın Öyküleri seçkisinde Türkiye’nin dört bir yanından 51 kadın yazarın öyküsü yer alıyor. 

Mektuplarla Kadın Öyküleri’nin sunuşundan: Yeniden yeniden ayağa kalkan kadınların sesi var mektuplarda. Etraflarına ataerkinin gizli-açık kodlarıyla duvar ören erkeklere, babalara, annelere, can dostlara yazılan mektuplar… Çürümüşlüğün kendilerinden de kaynaklandığını bilemeyenler, hapishane olan evlerde ikiyüzlü evliliklerde yaşama tutunmaya çalışanlar, kendine umut aşılayanlara bile ihanet etmek zorunda kalanlar, zamanla görünmez olarak kendini korumaya alanlar, kara yazgıları kara kefenlerle son bulanlar, tüm katledilen kadınları; Emine Bulut ve Melek Karaaslan’a ses vererek ananlar, kırılmanın eşiğinde deliliğe sığınanlar… Günlük yaşam içerisinde üzerinde durulmayan ufacık şeylerin büyüyerek kocaman bir dağ olduğunu fark ettiklerinde; pencere önündeki koltuğundan kalkarak duvarları aşan kadınlar…

Kadın Yazarlar Derneği’nin daha önce yayımlanan kadın öyküleri seçkileri şöyle: Söz Kesmek Kına Yakmak Nikâh Kıymak, Konan Göçen Kadınlar/Göç Öyküleri, Ayna Ayna Söyle Bana/Yüzleşme Öyküleri.

Mektuplarla Kadın Öyküleri kitabına ve Kadın Yazarlar Derneği’nin diğer kitaplarına derneğin İzmir’de bulunan merkezinden ulaşılabilir. 

İrtibat: [email protected]

edebiyathaber.net (21 Haziran 2022)

Yorum yapın